main logo
2627

Ucigașul din Caracal îi scoate din minți pe cei băgați în celulă cu el

După ce a stat o vreme în arestul Penitenciarului Rahova, din București, Gheorghe Dincă a fost mutat, de la jumătatea lunii ianuarie, la Penitenciarul Craiova.

Ucigașul din Caracal îi scoate din minți pe cei băgați în celulă cu el

Până la începutul procesului, oamenii legii folosesc metode ”specifice” pentru a-l face să rostească tot adevărul: Dragoș Bran, membru al clanului ”Oacă”, a fost băgat în celulă cu ”Monstrul din Caracal”, cu scopul de a obține mărturisiri complete de la Dincă, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Libertatea deține mărturii din anturajul lui Dragoș Bran, închis la Penitenciarul Craiova din cauză că a încălcat obligațiile controlului judiciar de pe urma unui dosar de cămătărie și condamnat în trecut pentru crimă. 

Chiar dacă a stat decât câteva zile în preajma lui Dincă, pe care l-a și amenințat, interlopul le-a povestit apropiaților că ”Monstrul” s-ar fi cerut la raport, dorind să ia legătura cu avocatul și să-și spună noua versiune: a ucis-o doar pe Alexandra, iar pe Luiza a dat-o unui clan de țigani. 

Libertatea a dezvăluit astă-vară că startul căutărilor pentru găsirea Alexandrei Măceșanu a fost ratat, direcția fiind trasată polițiștilor de clanul interlopului Remus Rădoi, care lupta pentru influență în Caracal cu clanul condus de Nicolae Oacă. 

Acum, oamenii legii au apelat la Dragoș Bran, membru de vază al clanului ”Oacă”.

Dragoș Bran a spus că n-a rezistat decât câteva zile în celulă cu Dincă.

„Auzi tupeu la el, mă punea să-i fac cafeaua” Gardienii l-au mutat din celulă în regim de urgență, după ce Bran a început să amenințe: ”Scoateți-mă de aici, că îl omor pe Dincă! 

Dacă nu faceți ceva, îl găsiți fără viață”. Speriată că s-ar putea întâmpla o tragedie, conducerea pușcăriei a decis să-l scoată pe interlop din celula lui Dincă. 

”Dincă nu se spală, are un singur rând de haine, iar noaptea sforăie de se cutremură pereții! Și îmi cerea să-i fac cafeaua! Auzi tupeu la el!”, li s-a plâns Bran prietenilor din libertate. 

Mai nou, Dincă zice că n-a omorât-o pe Luiza

Originar din comuna Traian (Olt), Bran a rămas uluit de cinismul afișat de Dincă atunci când vorbea despre uciderea Alexandrei: ”Ca și cum ar fi omorât un pui de găină, nu un om!”. 

Dincă i-ar fi spus că ”pe a doua (n.r. – Alexandra) am omorât-o, dar pe prima (n.r. – Luiza Melencu) am dat-o unor țigani din Craiova care au intrat peste mine în casă”. 

Sigur că până și interlopul pus în celulă cu el se gândește dacă asta e o nouă minciună, o fantezie în mintea lui Dincă. 

După discuție, Dincă s-ar fi cerut la raport, dorind să ia legătura cu avocatul și să-și spună noua variantă. Avocatul discută cu Dincă prin tele-conferință Contactat de Libertatea, Cornel Corocoveanu, apărătorul din oficiu al lui Gheorghe Dincă, spune că ”și dacă aș cunoaște ceva despre acest episod din închisoare, nu v-aș spune”.

Gheorghe Dincă ”Îmi pare rău, despre dosarul efectiv discut doar în sala de judecată”, spune avocatul din Baroul Olt. 

”Față în față cu domnul Dincă în această perioadă a crizei de coronavirus pot fi doar la ședintele de judecată care se țin prin videoconferințe, doar atunci mi se permite să discutăm”, mai spune apărătorul. 

Opt capete de acuzare Dincă a fost trimis în judecată, în luna ianuarie 2020, cu opt capete de acuzare: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat (două infracțiuni) şi profanarea de cadavre sau morminte (două infracţiuni).

Este motivul pentru care autoritățile, care au de partea lor rezultatele probelor ADN, fac eforturi să elucideze pe deplin dosarul care a scandalizat România în 2019, mai ales că în spațiul public circulă încă diverse versiuni ale evenimentelor macabre de la Caracal.

Oficial, Gheorghe Dincă, 66 de ani la vremea respectivă, este ucigașul Alexandrei Măceșanu, 15 ani, și al Luizei Melencu, 18 ani, ambele dispărute anul trecut după ce au luat mașini de ocazie, la un interval de câteva luni. 

În acest dosar, Luiza Melencu, o tânără de 19 ani din localitatea Dioști, județul Dolj, a dispărut de acasă în aprilie 2019. 

De asemenea, procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Gheorghe Dincă și pentru că a răpit-o, violat-o şi ucis-o pe o tânără din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, Alexandra Măceşanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării