main logo
526

Ubriaco - caşcavalul cu aromă de vin. Unde este folosită această tehnică

Vinul și cașcavalul sunt o combinație perfectă pentru o cină romantică. Însă ce se întâmplă dacă cașcavalul este scăldat în vin?

Ubriaco, caşcavalul cu aromă de vin. Unde este folosită tehnicaUbriaco, caşcavalul cu aromă de vin. Unde este folosită tehnica

Apare un nou tip de caşcaval, numit Ubriaco, o rețetă foarte populară în Italia. Mai mult, o familie de italieni a deschis o fabrică care produce astfel de delicii, relatează Prime.md.

Familia Carpenedo din Treviso, nordul Italiei, a lansat afacerea în 1976. Au perfecţionat tehnica Ubriaco şi au deschis propria fabrică de producere a caşcavalurilor cu aromă de vin.

Originile acestui soi deosebit datează încă din primul război mondial, pe atunci când fermierii locali erau nevoiți să ascundă caşcavalul de soldații flămânzi, în butoaiele cu vin.

Tehnica se mai păstrează şi astăzi, roțile fiind scăldate in butoaie cu vin și lăsate să se matureze până la 150 de zile, iar întreg procesul de fabricare poate dura si peste doi ani.

Aici se produc în jur de 15 tipuri de cașcaval Ubriaco sau Drunken. Roțile sunt înmuiate în diferite soiuri de vin, roșu, alb și chiar Prosecco. Iar cel mai popular, Ubriaco di Raboso este făcut cu vin local.

O altă metodă deosebită este înmuiatul cașcavalului în condimente, care îi dau o aromă şi mai specială.

O roată de cașcaval costă între 100 și 200 de euro, iar timp de un an întreprinderea face în jur de 20.000 de roți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării