main logo
884

Turistul care a vrut să fure de la Auschwitz riscă închisoare

Un turist american care se afla în vizită la Auschwitz – Birkenau a fost prins în timp ce încerca să fure o bucată din șinele de cale ferată care duc spre lagărul de concentrare din Polonia.

Turistul care a vrut să fure de la Auschwitz riscă închisoare

Bărbatul riscă acum o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Bărbatul de 37 de ani a fost pus sub acuzare pentru tentativă de furt a unui obiect de importanţă istorică şi culturală dintr-un obiectiv memorial al Holocaustului, au transmis polițiștii din orașul Oswiecim, alfat sub ocupație germană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Turistul american a recunoscut că a vrut să fure o porțiune din calea ferată pe care prizonierii erau duși la Auschwitz și a fost eliberat, însă urmează să fie judecat pentru fapta sa. Pawel Sawicki, purtătorul de cuvânt al lagărului de la Auschwitz – Birkenau, a declarat că echipa de securitate a observat că bărbatul încerca să fure o bucată de metal și a alertat poliția.

S-au înmulțit cazurile de furt la Auschwitz

Cazul americanului care a încercat să fure de la Auschwitz nu este unul singular. Memorialul a fost ținta mai multor jafuri și acte de vandalism în ultimii ani. 

Unul dintre cazurile cele mai grave s-a petrecut în anul 2009, când a fost furat semnul de metal de la intrarea în lagăr, pe care este scris sloganul nazist Arbeit Macht Frei (Munca te face liber).

Semnul a fost găsit ulterior tăiat în bucăți, a fost refăcut și se află acum într-un loc sigur, iar în locul lui a fost montată o replică.

Un alt caz s-a consemnat în 2015, când 2 elevi britanici au fost prinși în timp ce furau de la Auschwitz mai multe obiecte, inclusiv nasturi și lame de ras.

Aproximativ 1,1 milioane de persoane și-au pierdut viața la Auschwitz – Birkenau, unul dintre cele mai îngrozitoare lagăre de exterminare naziste, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. 

Majoritatea victimelor a fost formată din evrei, polonezi, țigani și prizonieri de război sovietici.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării