main logo
598

Turiștii au distrus celebra plajă din filmul The Beach, cu DiCaprio

Oamenii de știință au fost nevoiți să închidă plaja idilică unde a fost filmat „The Beach” (n.r. Plaja), în care rolul principal a fost jucat de nimeni altul decât Leonardo DiCaprio.

Turiștii au distrus celebra plajă din filmul The Beach, cu DiCaprio

Leonado DiCaprio este un cunoscut activist în probleme de mediu. Actorul câștigător al unui premiu Oscar a pus bazele unei organizații caritabile care se ocupă cu probleme legate de schimbările de climă și nu ezită niciun moment să le ceară direct politicienilor să intervină de urgență pentru a stopa încălzirea globală, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Tot DiCaprio este cel care a produs un documentar foarte cunoscut în care a vorbit despre cât de aproape suntem de a cauza daune ireparabile planetei. 

Chiar și în discursul pe care l-a ținut după ce a câștigat premiul Oscar pentru rol principal a subliniat problemele cauzate de încălzirea globală, pe care ar trebui să le rezolvăm cât mai repede.

Ironia sorții a făcut însă ca tocmai unul dintre filmele în care a jucat să transforme Maya Bay de pe insula Ko Phi Phi Leh, Thailanda, într-un hot spot pentru turiști. 

Din cauza turismului care a explodat în zonă - peisajele sunt ce-i drept superbe, celebra plajă jucând un rol central în filmul regizat de Danny Boyle - plaja se va închide turiștilor pentru patru luni în fiecare an. 

Asta se întâmplă pentru că reciful de corali de aici, dar și întreg ecosistemul sunt în mare pericol. Plaja a fost deschisă non-stop din 2000, anul în care romanul lui Alex Garland a fost adaptat pentru marile ecrane. 

Este vizitată acum de 4.000 de turiști în fiecare zi. Nu mai puțin de 200 de bărci ajung și ele, zilnic, acolo.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării