main logo
1116

Turiste scadinave ucise în Maroc: Alți 9 suspecți, arestați

Nouă persoane au fost arestate joi şi vineri în mai multe oraşe din Maroc pentru presupuse legături cu uciderea a două turiste scandinave în sudul ţării, a anunţat vineri unitatea antiteroristă a poliţiei marocane.

Turiste scadinave ucise în Maroc: Alți 9 suspecți, arestați

Persoanele în cauză au fost arestate pentru ”presupuse legături cu autorii actului de terorism” căruia i-au căzut victime Louisa Vesterager Jespersen, o studentă daneză de 24 de ani, şi prietena ei norvegiană Maren Ueland, de 28 de ani, potrivit unui comunicat al Biroului Central de Investigaţii Judiciare (BCIJ), transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Percheziţiile, efectuate în Marrakech (centru), Essaouira, Sidi Bennour şi Chtouka-Ait Baha (vest), şi Tanger (nord), au permis confiscarea ‘mai multor echipamente electronice, a unei puşti de vânătoare, arme albe (...) o uniformă militară şi materiale care ar putea fi folosite la fabricarea de explozivi’, a precizat BCIJ.

În total, 13 persoane au fost arestate începând de luni în Maroc pentru presupuse legături cu uciderea celor două turiste. Cei patru suspecţi direct legaţi de crimă au fost arestaţi la Marrakech. Celelalte nouă persoane arestate vineri sunt suspectate că s-au aflat în contact cu cele două femei ucise.

Corpurile celor două turiste au fost descoperite luni dimineaţa într-o ‘regiune muntoasă izolată’, la 10 kilometri de Imlil, o mică localitate din munţii Atlas, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne marocan.

Una dintre ele a fost decapitată, a afirmat o sursă apropiată dosarului.

Un avion având la bord cadavrele celor două femei a părăsit vineri Marocul cu destinaţia Copenhaga, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Direcţiei Generale pentru Siguranţă Naţională.

Anchetatorii marocani încearcă să autentifice o ‘înregistrare video difuzată pe reţelele sociale, prezentată ca arătând uciderea uneia dintre cele două turiste’, a afirmat procurorul din Rabat.

Procurorul a confirmat de asemenea joi seara autenticitatea unei alte înregistrări video care arată patru bărbaţi, prezentaţi ca suspecţi, jurând credinţă lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul grupării teroriste Statul Islamic (SI). 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării