main logo
458

Turist prins la aeroport cu un urangutan viu în bagaje

Un turist rus a fost arestat pe un aeropot din Indonezia, fiind prins cu un urangutan anesteziat în valiză.

Turist prins la aeroport cu un urangutan viu în bagaje

Un turist rus a fost arestat pe aeroportul Denpasar, pe o insulă indoneziană a arhipelagului Bali, în timp ce era pe cale să scoată din ţară un urangutan anesteziat în valiză, a informat sâmbătă poliţia, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Turistul în vârstă de 27 de ani, Andrei Jestkov, a fost reţinut de agenţii controlului de securitate, înainte să se îmbarce vineri seară în avionul având ca destinaţie Rusia.

Agenţii au descoperit în valiza sa un urangutan mascul de doi ani, adormit profund, precum şi cinci şopârle vii.

“Credem că urangutanului i-au fost administrate pastile antialergice care l-au făcut să adoarmă. Am găsit pastilele în valiză”, a declarat I Ketut Catur Marbawa, un responsabil al Agenţiei de conservare a faunei din Bali.

Turistul rus avea la el, ca şi în cazul transportării unui bebeluş, lapte pentru copii şi pături.

Andrei Jestkov riscă o pedeapsă cu cinci ani de închisoare şi o amendă de 7.000 de dolari pentru trafic cu specii protejate. El a mărturisit că urangutanul, pe care dorea să-l transforme în animal de companie, i-a fost oferit de un prieten, tot de naţionalitate rusă, care îl cumpărase cu 3.000 de dolari dintr-un târg din insula Java.

Urangutanii sunt o specie ameninţată cu dispariţia, fiind victime ale braconajului şi ostilităţii sătenilor, care îi consideră dăunători.

Potrivit Uniunii internaţionale pentru conservarea naturii (UICN), mai există doar 100.000 de exemplare în întreaga lume.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării