main logo
893

Turcia amenință cu trimiterea a milioane de refugiați în Europa

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat politica Europei referitoare la refugiați și la modul în care unele state gestionează această situație și a transmis că Turcia ar putea să se retragă și să lase refugiații să între pe vechiul continen

Turcia amenință cu trimiterea a milioane de refugiați în EuropaPreședintele Erdogan a făcut mai multe critici asupra Națiunilor Unite, după ce au cerut autorităților de la Ankara să preia 30.000 de refugiați de la granița turco-siriană.

t.Potrivit euractiv.ro, Erdogan ar transmis că Turcia nu poate avea răbdare la nesfârșit, până ce statele europene ar rezolva problema refugiaților, și s-ar putea da la o parte din fața fluxului de refugiați.

„Nu scrie “idioți” pe fruntea noastră. Vom fi răbdători, dar vom face ceea ce trebuie. Să nu credeți că avioanele și autobuzele sunt aici degeaba” a transmis președintele Turciei într-un discurs la Ankara din cadrul unui summit economic.

Ca urmare a bombardamentelor aviației ruse din provincia Alep, zeci de mii de persoane au plecat din calea războiului, toate acestea îndreptându-se spre granița cu Turcia. Legat de acest lucru, Erdogan a transmis că autoritățile turce se așteaptă la peste 600.000 de refugiați, și că „se pregătesc pentru asta”. El a mai adăugat că țara sa „va fi răbdătoare până la un anumit punct, după care va face ceea ce este necesar”.

„În trecut am oprit oameni la porțile Europei, le-am oprit autobuzele la Edirne. Asta se întâmplă o dată, de două ori, și apoi le vom deschide porțile și le vom ura drum bun”, a transmis Erdogan.

Președintele Erdogan a făcut mai multe critici asupra Națiunilor Unite, după ce au cerut autorităților de la Ankara să preia 30.000 de refugiați de la granița turco-siriană.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării