main logo
393

Turcia a dispus eliberarea pastorului american Andrew Brunson, pe fondul presiunilor SUA

O instanţă judiciară din Turcia a ordonat vineri, pe fondul presiunilor Statelor Unite, eliberarea pastorului neoprotestant american Andrew Brunson, acuzat de implicare în complotul militar din 2016.

Turcia a dispus eliberarea pastorului american Andrew Brunson

Instanţa judiciară l-a condamnat pe Andrew Brunson la trei ani şi o lună de închisoare pentru colaborare cu o "organizaţie teroristă", dar a dispus eliberarea acestuia din arest la domiciliu pe durata procedurilor de apel, informează cotidianul Hurriyet, relatează Știri.md cu referire la mediafax.ro.

Pastorul neoprotestant este liber să părăsească Turcia dacă doreşte, în contextul în care instanţa nu a impus interdicţii de călătorie.

Andrew Brunson a fost arestat în ancheta privind complotul militar produs în Turcia în iulie 2016. Andrew Craig Brunson, pastor evanghelic în vârstă de 50 de ani, a fost eliberat pe 1 august din penitenciar, după un an şi jumătate de închisoare, din "motive medicale", dar se afla în arest la domiciliu.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut în mai multe rânduri eliberarea pastorului, afirmând că arestarea acestuia este o "ruşine".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării