main logo
415

Tunel al traficanților mexicani de droguri, alimentat cu energie solară, descoperit la granița cu SUA

Autoritățile americane și mexicane au descoperit un tunel incomplet destinat traficului transfrontalier de droguri, dotat cu o șină de cale ferată și sistem de iluminare și ventilație alimentat cu energie solară.

Tunel al traficanților mexicani de droguri, descoperit la granița cu SUA

Poliția de frontieră din SUA a declarat că pasajul clandestin măsoară 191 de metri, jumătate fiind pe teritoriul SUA, în California. Cei care au săpat tunelul au realizat tot ”proiectul”, mai puțin gura de ieșire din SUA, relatează Guardian.

Poliția mexicană a descoperit tunelul pe 19 septembrie, în timpul unei percheziții într-o casă situată la câteva zeci de metri de granița americană, în orașul Jacume, în statul Baja California, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Polițiștii de frontieră au spus că un panou solar a fost instalat pentru alimentarea sistemelor de iluminat și ventilație din interiorul tunelului. De asemenea, tunelul a fost echipat cu un sistem de șine și două pompe pentru evacuarea apei.

Traficanții de droguri își fac tot mai des tuneluri pentru a-și transporta marfa în SUA. Zeci de tuneluri au fost descoperite în ultimii ani, mai ales în California și Arizona.

Regiunea San Diego-Tijuana este cunoscută pentru solul său argilos, relativ ușor de săpat cu lopeți și unelte pneumatice, iar ambele părți ale frontierei au depozite care asigură acoperirea ieșirilor.

Strategia a fost implementată de fostul șef al cartelului Sinaloa, Joaquín “El Chapo” Guzmán, care în prezent își așteaptă procesul în New York.

În 2015, Guzmán a scăpat dintr-o închisoare de securitate maximă, printr-un tunel care pornea din podeaua de duș. El Chapo El a fost prins după șase luni și apoi extrădat în SUA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării