main logo
301

Trupurile românilor ucişi în Afganistan au fost repatriate

Repatrierea trupurilor celor doi români ucişi săptămâna trecută în atacurile teroriste Afganistan a avut loc marţi în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Trupurile românilor ucişi în Afganistan au fost repatriate

Este vorba despre repatrierea sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi și a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Ei au căzut la datorie în timpul îndeplinirii unor misiuni în Afganistan.

Sublocotenentul Ciprian- Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, şi-a pierdut viaţa pe 5 septembrie, în urma exploziei unei maşini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a decedat în cursul nopţii de 2 spre 3 septembrie, în timpul atacului terorist care a avut loc în campusul în care îşi desfăşura activitatea Ambasada României la Kabul.

Cei doi eroi au fost decoraţi post-mortem de preşedintele României cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război. 

Sâmbătă seară, preşedintele american a anunţat oprirea negocierilor de pace cu talibanii, în replică la atacurile teroriste din Kabul  în care au murit cei doi români. Trump a dezvăluit de asemenea că iniţial urma să se întâlnească duminică la Camp David, ″separat″ şi în cel mai mare ″⁣secret″⁣ cu preşedintele afgan Ashraf Ghani şi cu ″⁣principalii lideri talibani″⁣. 

″Din păcate, în încercarea de a creşte presiunea″, talibanii ″⁣au recunoscut un atac la Kabul în care au fost ucişi unul dintre marii noştri soldaţi şi alte 11 persoane″⁣, a subliniat Trump, justificându-şi decizia surprinzătoare de ″⁣a opri negocierile de pace″⁣.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării