main logo
487

Trump: Vom începe expulzarea imigranţilor care se află ilegal în SUA

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat luni pe Twitter că Agenţia pentru Imigraţie şi Vămi (ICE) va începe deportarea a „milioane de imigranţi” care se află în mod ilegal în Statele Unite, informează Reuters.

Trump: Vom începe expulzarea imigranţilor care se află ilegal în SUAFoto: mediafax.ro

„Săptămâna viitoare ICE va începe procesul de deportare a milioanelor de imigranţi care au reuşit să intre în mod ilicit în Statele Unite”, a anunţat acesta. „Vor fi îndepărtaţi la fel de repede precum intră”, a adăugat Trump, fără a da alte detalii, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Potrivit estimărilor, 12 milioane de persoane se află în mod ilegal în Statele Unite, majoritatea provenind din Mexic şi ţări ale Americii Centrale.

În baza unui acord semnat luna trecută, Mexicul a acceptat să găzduiască imigranţii din America Centrală care solicită azil în Statele Unite până când cazurile lor vor fi analizate de către autorităţile americane. 

Potrivit acordului, Mexicul va trimite trupe ale Gărzii Naţionale pentru a-i împiedica pe imigranţii din America Centrală să ajungă la graniţa cu Statele Unite. 

Acordul a fost semnat de către autorităţile mexicane pentru a evita ca preşedintele american să dea curs introducerii unei taxe de 5% pentru toate produsele importate din Mexic.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării