main logo
400

Trump va vizita zonele afectate de uraganul Florence ce a ucis 5 oameni

Preşedintele american Donald Trump urmează să întreprindă o vizită în zonele afectate de uraganul Florence, călătoria urmând să se desfăşoare săptămâna viitoare, "atunci când se va stabili că vizita sa nu va perturba" operaţiunile de salvare, a anunţat Casa Albă.

Trump va vizita zonele afectate de uraganul Florence ce a ucis 5 oameniTrump va vizita zonele afectate de uraganul Florence ce a ucis 5 oameni

Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a mai spus vineri că vizita ar putea avea loc la începutul ori mijlocul săptămânii viitoare, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro

La rândul său, Roy Coooper, guvernatorul Carolinei de Nord, a declarat că o vizita preşedintelui Trump va fi stabilită la "timpul adecvat".

Cel puţin cinci persoane, inclusiv o mamă şi copilul ei, au murit în Carolina de Nord din cauza intemperiilor produse de uraganul Florence.

După ce a ajuns pe uscat ca un uragan de categoria 1, Florence a fost retrogradată la stadiul de furtună tropicală vineri după-amiază, a comunicat Centrul Naţional pentru Uragane.

Până la 1,7 milioane de persoane din statele americane Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virginia au primit ordin de evacuare, însă nu este clar câte dintre acestea au şi făcut acest lucru.

Preşedintele Trump a emis o declaraţie de stare de dezastru în Carolina de Nord şi va aloca fonduri federale pentru locutorii din zonele afectate.

Centrul Naţional pentru Uragane a transmis sâmbătă că furtuna tropicală Florence se deplasează spre vest cu o viteză de 3,2 km/h, iar centrul furtunii se află la aproximativ 56 de kilometri vest de localitatea Myrtle Beach din Carolina de Sud. Viteza a vântului generată de furtuna este de aproximativ 80 de km/h.

Precipitaţiile abundente continuă să afecteze porţiuni din statele Carolina de Nord şi Sud, existând riscul de inundaţii catastrofale în unele zone, iar mai multe cursuri de apă au ieşit din matcă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării