main logo
560

Trump trimite mai multe trupe militare la granița cu Mexicul

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat miercuri că va fi nevoit să mobilizeze mai multe trupe militare la granița cu Mexic, după ce a ascultat povești despre migranții care trec frontiera de la persoane aflate la o strângere de fonduri republicană.

Trump trimite mai multe trupe militare la granița cu Mexicul

„Va trebui să trimit mai mulți militari”, a declarat președintele american. Președintele a declarat că unii dintre cei care au trecut granița au murit în fermele americanilor. El și-a întrerupt discuția cu donatorii republicani pentru a aduce presă să asculte poveștile despre graniță, transmite Ştiri.md cu referire la evz.ro.

„Mulți, mulți morți”, a spus Trump, referindu-se la migranți despre care a spus că au murit la finalul călătoriei. „De asemenea, ei intră și atacă proprietățile ți sunt foarte periculoși”, a mai spus el, referindu-se la localnici afectați de afluxul de migranți.

În prezent există aproximativ 5.000 de militari activi și membri ai Gardei Naționale în apropierea graniței, deși acest număr fluctuează.

„Sprijinim partenerii noștri federali”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, locotenent-colonelul armatei, Jamie Davis, când a fost întrebat despre comentariile lui Trump, informează BBC.

Trump a detașat, în luna februarie, încă 3.750 de soldați americani în granița sud-vestică a țării, pentru a sprijini agenții vamali și pentru a proteja granițele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării