main logo
323

Trump s-ar putea întâlni cu Putin cât de curând

Preşedintele american Donald Trump a evocat joi o posibilă întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin în luna iulie, o discuţie tete-a-tete ce ar interveni în contextul acuzaţiilor de ingerinţă rusească în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Trump s-ar putea întâlni cu Putin cât de curândTrump s-ar putea întâlni cu Putin cât de curând.

"Studiem posibilităţile" unei eventuale întâlniri între patru ochi luna viitoare cu Vladimir Putin, a indicat Donald Trump. Consilierul său pentru securitate naţională, John Bolton, se va deplasa săptămâna viitoare la Moscova pentru a discuta despre condiţiile unei posibile întâlniri, transmite romaniatv.net.

Donalt Trump urmează să participe în 11-12 iulie la summitul NATO de la Bruxelles, după care va efectua o vizită în Marea Britanie în 13 iulie, în cursul căreia se va întâlni cu premierul Theresa May şi cu regina Elisabeta a II-a.

La începutul lunii iunie, Putin indicase că este pregătit să-l întâlnească pe preşedintele american, precizând că mai multe ţări, între care Austria, sunt dispuse să găzduiască această întâlnire foarte aşteptată.

În pofida sancţiunilor europene împotriva Rusiei, Austria a rămas apropiată de Moscova şi, contrar multor altor ţări europene, nu a expulzat vreun diplomat rus ca urmare a otrăvirii în martie în Regatul Unit a unui fost agent secret rus şi a fiicei sale.

În afară de dosarul Skripal, relaţiile între Washington şi Moscova sunt afectate de mai multe luni de suspiciunile de complicitate între echipa de campanie a lui Donald Trump în 2016 şi Kremlinul lui Vladimir Putin.

Decizia lui Trump de a retrage SUA din acordul nuclear iranian a adăugat un subiect de dezacord între cele două ţări, Moscova reafirmându-şi ataşamentul faţă de acest tratat.

Ultima întâlnire între Vladimir Putin şi Donald Trump datează din noiembrie 2017, în Vietnam.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării