main logo
561

Trump: Relatările despre 120.000 de militari ai SUA sunt fake news

Președintele american a respins drept „fake news” relatările ziarului New York Times despre faptul că administrația sa ar examina posibile planuri de dislocare a aproximativ 120 de mii de militari în Orientul Mijlociu pentru eventualitatea în care Iranul atacă forțele americane sau își accelerează eforturile de dezvoltare a armelor nucleare.

Trump: Relatările despre 120.000 de militari ai SUA sunt fake news

„Aș putea face acest lucru? Absolut. Dar nu am făcut asemenea planuri”, le-a declarat Trump jurnaliștilor. Vorbind astăzi la Casa Albă, președintele american a spus că ar trimite mult mai mulți militari dacă ar fi cazul, dar și-a exprimat speranța că nu va fi nevoie de asemenea planuri, transmite Ştiri.md cu referire la europalibera.org. 

Citând oficiali în condițiile anonimatului, New York Times a relatat luni că chestiunea ar fi fost discutată săptămâna trecută de Trump și consilierii săi pe probleme de securitate, iar planurile dislocării trupelor ar fi fost prezentate de ministrul apărării în exercițiu, Patrick Shanahan. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, care s-a întâlnit astăzi la Soci cu secretarul de stat american Mike Pompeo, a fost întrebat astăzi de jurnaliști ce crede despre aceste relatări, dar și-a exprimat speranța că sunt doar „zvonuri neîntemeiate”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării