main logo
490

Trump insistă pentru construirea unui zid la granița cu Mexicul

Preşedintele american Donald Trump a respins joi tentativele republicanilor moderaţi din Congres de a ajunge la un acord asupra legislaţiei privind imigraţia, subliniind că nu va aproba decât un proiect care întruneşte toate cerinţele sale, inclusiv construirea unui zid la graniţa cu Mexicul.

Trump insistă pentru construirea unui zid la granița cu Mexicul

"Dacă nu cuprinde şi un zid, şi am în vedere chiar un zid, unul adevărat, şi măsuri foarte riguroase de securitate la graniţe, nu voi aproba nimic", a declarat Trump, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Mai mult, o viitoare lege trebuie să pună capăt loteriei vizelor şi vizelor pentru rudele imigranţilor legali, a adăugat el. "E timpul să avem tot pachetul", a mai spus Trump în emisiunea înregistrată miercuri şi difuzată joi.

În centrul dezbaterilor se află programul DACA (Deferred Action for Childhood Arrival), instituit în 2012 în mandatul preşedintelui Barack Obama, prin care circa 700.000 de tineri imigranţi ('Dreamers') intraţi ilegal în ţară au primit dreptul de a studia şi munci în SUA, program abrogat însă de Donald Trump, care a propus o soluţie pentru tinerii 'Dreamers' în schimbul acordării de către Congres a 25 de miliarde de dolari pentru construirea unui zid la frontiera cu Mexic, una dintre promisiunile sale din campanie.

Unii republicani moderaţi din Camera Reprezentanţilor încearcă să supună la vot patru proiecte separate privind imigraţia - sfidând conducerea republicană a Camerei - şi speră să-i atragă alături de ei şi pe democraţi, într-o inedită manevră bipartizană care ar crea perspectiva obţinerii cetăţeniei de către aşa-zişii imigranţi "Visători" şi ar prevedea noi măsuri de securitate la frontieră, dar nu şi finanţare pentru zidul dorit de Trump.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării