main logo
251

Trump îi acuză pe democraţi că au lansat o cruciadă împotriva democraţiei

Preşedintele american Donald Trump, aflat în conflict deschis cu democraţii din Congres, care au lansat o procedură de destituire împotriva sa, i-a acuzat pe aceştia că au lansat o "cruciadă pentru a distruge democraţia" din SUA, într-un discurs deosebit de agresiv susţinut joi seara la un miting în Minnesota.

Trump îi acuză pe democraţi că au lansat o cruciadă contra democraţieiFoto: AFP

"Democraţii sunt într-o cruciadă pentru a ne distruge democraţia. Nu vom permite să se întâmple aşa ceva. Îi vom învinge", a declarat Trump în faţa mulţimii, care purta caschete roşii şi tricouri cu sloganul: "Poliţiştii alături de Trump", transmite Știri.md cu referire la Agerpres

Liderul de la Casa Albă s-a angajat că "vânătoarea de vrăjitoare" lansată împotriva sa va eşua şi, mai mult, se va răsfrânge la alegerile prezidenţiale de anul viitor printr-o surclasare a democraţilor "cum nu au mai văzut vreodată în istoria" Statelor Unite.

"Sunt răi", a subliniat Trump referitor la democraţi, sugerându-le susţinătorilor săi - în pofida rezultatelor contrare ale unor sondaje de opinie - că se află înaintea rivalilor săi în preferinţele de vot.

"Vor să ne destituie preşedintele. Nu prea cred", a insistat Trump. "Cred că vom avea un rezultat cum nu s-a mai văzut în istoria ţării noastre".

Donald Trump l-a atacat direct pe rivalul său democrat Joe Biden, al cărui fiu Hunter Biden s-a aflat în centrul controversei care a dus la lansarea procedurii de impeachment, din cauza activităţilor sale în Ucraina ca membru al consiliului de administraţie al unei companii private petroliere, activităţi pe care Trump este acuzat că i-a cerut omologului său ucrainean Volodimir Zelenski să le ancheteze într-o recentă convorbire telefonică.

Joe Biden "nu a fost considerat niciodată un senator bun. Şi singurul motiv pentru care a fost considerat bun ca vicepreşedinte a fost pentru că a ştiut să-l pupe în fund pe Barack Obama", a spus Trump.

Şeful statului nu a iertat-o nici pe preşedinta democrată a Camerei reprezentanţilor, afirmând despre aceasta că "ori este foarte proastă, ori îşi pierde capul, ori este necinstită".

Nu a scăpat de furia preşedintelui nici reprezentanta democrată de Minnesota Ilhan Omar, una dintre cele patru membre ale Congresului provenite din rândurile minorităţilor pe care Trump le-a îndemnat acum câteva luni "să se întoarcă de unde au venit".

"Este o socialistă care urăşte America. E o ruşine pentru ţara noastră şi este unul din motivele pentru care noi vom câştiga în acest stat", a conchis liderul de la Casa Albă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării