main logo
617

Trump: Europa trebuie să ia înapoi 800 de combatanţi ai ISIS

Preşedintele American, Donald Trump, a cerut, sâmbătă seară, Europei să primească înapoi sute de combatanţi ai Stat Islamic capturaţi în Siria.

Trump: Europa trebuie să ia înapoi 800 de combatanţi ai ISIS

Trump a amenințat că SUA vor fi forţate în caz contrar să-i elibereze, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

'SUA cer Marii Britanii, Franţei, Germaniei şi altor aliaţi europeni să primească înapoi peste 800 de combatanţi ai ISIS pe care i-am capturat în Siria şi să-i judece', a scris preşedintele SUA într-o serie de postări pe Twitter.

Donald Trump a provocat îngrijorare în decembrie, când a anunţat brusc că SUA îşi vor retrage trupele din Siria şi că gruparea Stat Islamic a fost deja învinsă.

Criticii au avertizat că gruparea teroristă nu a fost învinsă şi că o retragere ar putea duce la o resuscitare, în condiţiile în care aliaţii SUA din regiune nu pot gestiona ameninţarea de unii singuri.

Forţele democratice siriene (SDF), o miliţie condusă de kurzi sprijinită de SUA, a lansat săptămâna trecută o ofensivă pentru înfrângerea grupării Stat Islamic în satul Baghuz, singura zonă pe care o mai controlează, în apropierea frontierei irakiene.

Există, de asemenea, temeri că, fără o prezenţă americană, Turcia ar putea lansa o ofensivă împotriva SDF, care este dominată de Unităţile de apărare populare kurde (YPG).

Turcia priveşte YPG ca pe o ramură a Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK), împotriva căruia a luptat timp de patru decenii în sudul său. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării