main logo
527

Trump: Armata SUA este pregătită în cazul unor manevre nord-coreene

După ce Casa Albă a făcut publică scrisoarea trimisă de Donald Trump lui Kim Jong-un prin care anulează summitul de la Singapore, președintele american a susținut o declarație de presă în care a detaliat decizia de a nu se mai întâlni cu Kim.

Trump: Armata SUA e pregătită în cazul unor manevre nord-coreene

În timpul declarației sale, președintele Donald Trump a declarat că armata americană este “pregătită dacă este necesar” pentru a răspunde la “acte nebune sau nesăbuite” din partea Coreei de Nord, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Trump a mai spus că a ținut legătura cu Coreea de Sud și Japonia și că ambii aliați sunt dispuși să suporte o mare parte din povara financiară “dacă o astfel de situație nefericită este forțată asupra noastră”.

Reacția vine după ce în timpul nopții Coreea de Nord a lansat noi amenințări nucleare asupra Statelor Unite și l-a numit pe vicepreședintele Mike Pence un “manechin politic”.

Președintele american a mai spus că speră ca “lucruri pozitive” să se întâmple în legătură cu viitorul Coreei de Nord, dar adaugă că, în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla ”suntem mai pregătiți decât am mai fost vreodată”.

Trump a mai declară că “așteaptă” să vadă dacă liderul nord-coreean Kim Jong Un se va “implica din nou într-un dialog constructiv” și spune că este deschis diplomației. Totuși el a insistat ca liderul de la Phenian este vinovat pentru încheierea negocierilor și anularea summitului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării