main logo
358

Trump anunţă că se va întâlni cu liderii rus şi chinez la summitul G20 din Japonia

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat luni că se va întâlni cu omologii săi rus, Vladimir Putin, şi liderul chinez, Xi Jinping, în cursul summitului G20 care va avea loc al sfârşitul lunii iunie în Japonia, relatează AFP.

Trump se va întâlni cu liderii rus şi chinez la summitul G20

Agenţiile de presă ruse au transmis însă că "nu există un acord" cu privire la o întâlnire între Donald Trump şi Vladimir Putin la summitul G20. Liderul de la Washington, care s-a angajat într-o confruntare cu Beijingul legată de comerţ impunând vineri taxe vamale suplimentare de 200 de miliarde de dolari asupra bunurilor chineze, a estimat că întâlnirea cu preşedintele chinez urmează să fie "fructuoasă", transmite Ştiri.md cu referire la agerpres.ro.

Încă o dată, el a afirmat că Statele Unite sunt într-o poziţie de forţă pentru a negocia cu China. În opinia sa, gigantul asiatic doreşte un acord.

"Numeroase firme vor părăsi China şi se vor îndrepta spre alte ţări, deci nu vor avea de plătit taxele vamale" suplimentare pe care le-ar putea impune Beijingul, a declarat Donald Trump.

Luni, guvernul de la Beijing a anunţat că intenţionează să introducă, de la 1 iunie, taxe vamale pentru bunuri americane în valoare de 60 de miliarde de dolari.

În ce priveşte Rusia, sprijinul pe care Moscova îl acordă preşedintelui venezuelan, Nicolas Maduro, este un subiect de aprinse dispute diplomatice americano-ruse. Conflictul din Siria, soarta Ucrainei, precum şi tratatele de dezarmare sunt tot atâtea chestiuni sensibile, notează AFP.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării