main logo
437

Trump acuză presa pentru suspendarea briefingurilor de la Casa Albă

Preşedintele american, Donald Trump, a motivat marţi suspendarea briefingului cotidian la Casa Albă invocând ceea ce consideră a fi lipsa de onestitatea a majorităţii jurnaliştilor faţă de el, relatează AFP.

Trump acuză presa pentru suspendarea briefingurilor de la Casa Albă

Punctul de presă cotidian al purtătorului de cuvânt al executivului, transmis la televiziune din celebra sală de presă din West Wing, este o tradiţie solid ancorată de mai multe decenii, transmite Ştiri.md cu referire la agerpres.ro

La începutul preşedinţiei Trump, aceste briefinguri, ţinute la acea dată de Sean Spicer, înlocuit între timp de Sarah Sanders, nu erau zilnice, dar frecvente. De mai multe luni, ele au devenit excepţia mai repede decât regula. Ultimul a avut loc pe 18 decembrie.

"Motivul pentru care Sarah Sanders nu mai urcă pe podium este că presa o tratează în mod foarte nepoliticos şi acoperirea evenimentelor este părtinitoare, în special din partea anumitor membri ai presei", a scris pe Twitter Donald Trump.

"I-am spus să nu se mai deranjeze să continue, mesajele trec orice s-ar întâmpla! Majoritatea media nu vor acoperi niciodată în mod cinstit, de unde termenul de Fake News!", a adăugat preşedintele american.

Chestionată constant pe această temă, Casa Albă a subliniat că Donald Trump răspunde frecvent el însuşi la întrebările jurnaliştilor, în special din grădinile Casei Albe înainte de a se urca la bordul elicopterului prezidenţial Marine One.

Asociaţia corespondenţilor de presă la Casa Albă (WHCA) a criticat ferm mesajul prezidenţial, denunţând un "recul al transparenţei" care "creează un precedent redutabil".

"Dacă există alte mijloace pentru a obţine informaţii, schimbul public şi direct de păreri din sala de presă James A. Brady, la care ţinem, contribuie să aducă aminte că, într-o democraţie demnă de acest nume, nimeni nu este mai presus de întrebări", a subliniat preşedintele acesteia, Olivier Knox.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării