main logo
3759

Trump a acceptat oficial nominalizarea republicană pentru funcția de președinte

Fostul președinte american, Donald Trump, a acceptat oficial nominalizarea partidului său pentru a candida la alegerile prezidențiale din noiembrie - pentru a treia oară - la Convenția Națională Republicană din Milwaukee. El a reclamat „vânătorile de vrăjitoare partizane” democraților și a făcut o serie de informații false sau înșelătoare, potrivit CNN.

Trump a acceptat oficial nominalizarea pentru funcția de președinteFoto: digi24.ro

Trump a menționat, de asemenea, în discursul său, că „nu ar fi trebuit să fie aici în seara asta” și a povestit cum a trăit tentativa de asasinat împotriva sa de săptămâna trecută, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

„În această seară, cu credință și devotament, accept cu mândrie nominalizarea pentru funcția de președinte al Statelor Unite”, a declarat Donald Trump, în ropotul aplauzelor. 

Acesta a fost primul său discurs public de la tentativa de asasinat de săptămâna trecută. 

Trump a câștigat mai multe alegeri interne și a devenit, în mai, primul fost președinte care a fost condamnat pentru o infracțiune. 

Lee Greenwood a interpretat „God Bless America” înainte ca Trump să urce pe scenă. 

Jacheta și casca de pompier ale victimei de la adunarea de săptămâna trecută, Corey Comperatore, au fost aduse pe scenă. 

Soția lui Trump, Melania, a ajuns la arena unde se desfășoară Convenția republicană cu ceva timp înainte ca el să urce pe scenă.

„Nu ar fi trebuit să fiu aici în seara asta” 

„Nu ar fi trebuit să fiu aici în seara asta”, le-a spus Trump celor prezenți la Convenția Republicană, referire la tentativa de asasinat de sâmbăta trecută, potrivit News.ro. 

El a făcut o pauză și s-a uitat la cei din public. Cei prezenți au început să scandeze „Ba da”, făcându-l pe Trump să afișeze un scurt zâmbet. 

„Mulțumesc. Dar nu ar fi trebuit și vă spun, mă aflu în fața voastră în această arenă doar prin bunăvoința atotputernicului Dumnezeu”, a susținut el. 

El a relatat evenimentele de sâmbăta trecută, spunând că nu o va face a doua oară „pentru că este de fapt prea dureros de povestit”. 

Fostul președinte a amintit că la adunarea din Pennsylvania mulțimea îl aclama și „toată lumea era fericită”. 

Apoi, când și-a întors capul să vadă pe un ecran mare datele privind trecerile peste graniță din timpul administraţiei sale, el a descris că a auzit „un șuierat puternic și am simțit cum ceva m-a lovit foarte, foarte tare în urechea dreaptă”. 

„Mi-am spus «Wow, ce-a fost asta, poate fi doar un glonț» și mi-am dus mâna dreaptă la ureche și am lăsat-o jos. Mâna mea era plină de sânge”, a povestit el. 

El a spus că și-a dat seama imediat că este vorba despre un atac și s-a lăsat la pământ „în timp ce gloanțele continuau să zboare”. 

Trump a afirmat că membrii Serviciilor Secrete „foarte curajoși” s-au grăbit spre scenă și „au sărit pe mine ca să fiu protejat”. 

„Curgea sânge peste tot și totuși, într-un fel, m-am simțit foarte în siguranță pentru că îl aveam pe Dumnezeu de partea mea”.

Trump acuză o „vânătoare de vrăjitoare” 

Trump a deplâns „vânătorile de vrăjitoare partizane” ale democraților la adresa sa, cerând ca acestea să înceteze. El a amintit că, luni, un judecător din Florida a respins acuzațiile din dosarul privind informațiile clasificate. 

„Dacă democrații vor să unifice țara, ar trebui să renunțe la aceste vânători de vrăjitoare partizane, care se desfășoară de aproximativ opt ani, și ar trebui să facă asta fără întârziere și ar trebui să permită desfășurarea unor alegeri demne de poporul nostru. Le vom câștiga oricum”, a afirmat el. 

El a adăugat că Partidul Democrat „ar trebui să înceteze imediat să înarmeze sistemul de justiție și să își eticheteze oponentul politic ca un inamic al democrației”. 

El a menționat și citațiile pe care membri ai familiei sale le primesc de la Congres. 

CNN notează că Trump a făcut afirmații înșelătoare conform cărora, sub administrația sa, Statele Unite vor fora pentru petrol și „făcând asta, vom duce la o scădere pe scară largă a prețului”. 

De asemenea, el a afirmat că în timpul mandatului său nu exista inflație, punând în contrast administrația sa cu cea a președintelui Joe Biden, ai cărei primi ani au fost marcați de inflație record. 

„Nu am avut inflație”, a susținut Trump în discursul său. CNN arată însă că inflația era scăzută, dar nu inexistentă.

Despre Biden 

Donald Trump a vorbit și despre Joe Biden, însă a precizat că îi va menționa numele o singură dată. 

„Dacă ați lua zece dintre cei mai răi președinți din istoria Statelor Unite, gândiți-vă, cei mai răi zece, i-ați aduna, ei nu ar fi provocat răul pe care Biden l-a făcut”, a declarat Trump. 

„Voi folosi acest cuvânt doar o dată, Biden, nu voi mai folosi numele, doar o dată”, a susținut el.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării