main logo
274

Tren deraiat în Hong Kong: Sunt mai multe victime

Un tren a deraiat, marți dimineață, la o oră de vârf, în Hong Kong, incidentul soldându-se cu opt răniți, scrie Reuters.

Tren deraiat în Hong Kong: Sunt mai multe victimeFoto: protv.ro

Accidentul, destul de rar pentru Hong Kong, s-a petrecut în momentul în care trenul părăsea staţia Hung Hom, punct de transfer către reţeaua de cale ferată din insulă, a anunțat compania MTR Corp, citată de Reuters, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Prin intermediul aplicaţiei sale pentru telefonia mobilă, compania MTR, care administrează metroul din Hong Kong, MTR, le-a recomandat călătorilor să caute alte opţiuni de transport.

Au fost afectate şi alte staţii de metrou, trenurile rămânând blocate pentru aproximativ 30 de minute. MTR a anunţat ″întârzieri mari″⁣.

În ultimele săptămâni, demonstranţii pro-democraţie au acuzat compania MTR că ajută poliţia locală şi obstrucţionează anchetele prin faptul că refuză să pună la dispoziţia autorităţilor abilitate imaginile în care apar poliţişti care îi bat pe protestatari.

Protestele din Hong Kong au început în 9 iunie după adoptarea unei legi care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală. La 4 septembrie, şefa executivului local Carrie Lam a anunţat retragerea integrală a proiectului de lege contestat.

Fosta concesiune britanică, revenită sub jurisdicţia Chinei în anul 1997, este de zeci de ani scena unor turbulenţe politice masive, pe fondul îngrijorării generate de amestecul tot mai mare al Beijingului în afacerile sale interne.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării