Trei țări anunță că vor refuza cererile de extrădare formulate de Marea Britanie
3 februarie, 14:11
542
0
Trei țări anunță că vor refuza cererile de extrădare formulate de Marea Britanie
3 februarie, 14:11
542
0

Germania, Austria și Slovenia au confirmat că nu-și vor extrăda cetățenii proprii în Marea Britanie, după ieșirea țării din Uniunea Europeană, deoarece legislația celor trei state interzice autorităților să facă extrădări în țări din afara Blocului comunitar, relatează site-ul Business Insider.

Foto: Getty Images

Cererile de extrădare formulate de Londra sunt gestionate prin intermediul mandatului european de arestare (MEA) chiar și în perioada de tranziție de 11 luni după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Ministerul de Interne de la Londra a declarat pentru Business Insider că se așteaptă ca fiecare țară europeană să-și judece cetățenii suspectați că au comis infracțiuni în alte țări.

"Mandatul european de arestare continuă să se aplice în perioada de implementare", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, scrie Mediafax.

"Acolo unde statele membre nu pot, din motive care au legătură cu principiile fundamentale ale constituției lor, este de așteptat că vor prelua judecarea sau condamnarea persoanelor implicate", a precizat oficialul.

Marea Britanie va rămâne parte a mecanismului mandatul european de arestare (MEA), însă cele trei țări au notificat Comisia Europeană că vor putea aplica solicitările de extrădare întrucât acest lucru ar fi neconstituțional.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter