main logo
453

Trei foşti miniştri catalani au fost eliberaţi din arest în Belgia

Justiţia belgiană a decis joi eliberarea din arestul preventiv a trei foşti miniştri ai provinciei spaniole Catalonia, informează AFP.

Trei foşti miniştri catalani au fost eliberaţi din arest în BelgiaTrei foşti miniştri catalani au fost eliberaţi din arest în Belgia.

Potrivit parchetului, un judecător de instrucţie a decis eliberarea condiţionată a lui Merixtell Serret, Anton Comin şi Lluis Puig, membri ai guvernului provincial demis în octombrie, după eşecul tentativei de secesiune a Cataloniei. Spania solicită extrădarea lor şi a emis luna trecută un mandat de arestare europen. Executarea mandatelor va fi decisă de un tribunal din Bruxelles, transmite Agerpres.

Cei trei s-au refugiat în Belgia anul trecut, împreună cu fostul lider separatist catalan Carles Puigdemont. Ca şi acesta, ei sunt acuzaţi în Spania de rebeliune şi deturnare de fonduri publice.

Puigdemont, arestat luna trecută în Germania, în timp ce încerca să se întoarcă din Finlanda în Belgia, poate fi eliberat pe o cauţiune de 75.000 de euro, conform unei decizii judecătoreşti emise joi în landul german Schleswig-Holstein.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării