main logo
580

Traian Băsescu comentează acuzațiile de colaborare cu Securitatea

Nu va fi găsit un angajament de colaborator, pentru că niciodată nu a semnat un astfel de document, iar CNSAS nu a solicitat nicio lămurire, a precizat fostul preşedinte Traian Băsescu.

Traian Băsescu comentează acuzațiile de colaborare cu Securitatea

"Garantez că niciodată nu va fi găsit un angajament, pentru că niciodată nu am semnat un angajament", a precizat fostul Traian Băsescu, transmite Știri.md cu referire la b1.ro.

Fostul preşedinte a mai indicat că nu a fost încă citat şi a reluat afirmaţiile conform cărora vă merge în instanţă când va fi chemat. În plus, el nu ar şti ce conţine dosarul CNSAS.

El s-a mai aparat invocând şi cele cinci adeverinţe de necolaborare cu Securitatea, emise cu ocazia altor candidaturi ale sale. De asemenea, a dezvlauit şi că CNSAS nu i-a solicitat lămuriri, asta deşi în 2002 a fost invitat să o facă.

Nu în ultimul rând, Traian Băsescu a explicat că nu vrea să discute prea mult pe acest subiect pentru a nu prejudicia PMP, partidul al cărui preşedinte onorific este.

Joi, Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a decis să sesizeze Curtea de Apel București pentru a se stabili dacă fostul președinte Traian Băsescu a avut sau nu calitatea de colaborator al fostei Securități. 

Asta deşi fostul preşedinte are deja are cinci adeverinţe de necolaborare cu Securitatea.

"Colegiul a adoptat nota de constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaboratoral Securităţii pentru următoarea categorie de persoane: art.3 lit.b, art.5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European - 1 persoană", a anunţat joi CNSAS.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării