main logo
1276

Tragic: Al treilea copil spălat pe cap cu o soluție anti-păduchi a murit

Tragedia nu se mai sfârșește. Și cea de-a treia fetiță din localitatea Ungra, Județul Brașov, care a fost spălată pe cap de mama ei cu o soluție toxică ce trebuia să îi îndepărteze păduchii, a murit la spital.

Tragic: Al treilea copil spălat pe cap cu o soluție anti-păduchi a muritFoto: evz.ro

Copilul se afla la Spitalul din Târgu Mureș sâmbătă, după ce mama ei a spălat-o pe cap cu tomoxan, un antiparazitar folosit la animale, transmite Știri.md cu referire la Evz.ro.

Din păcate, celelalte două surioare ale fetiței au decedat la scurt timp după ce soluția le-a fost aplicată.

„Din păcate copiii în vârstă de aproximativ 7 ani și 9 ani, de sex feminin, nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Cei doi copii au fost declarați decedați. Mama copilului a fost transportată la Spitalul Rupea. Bunica copilului este în stare gravă și i se acordă asistență medicală la fața locului”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții ISU.

Părinții sunt cercetați în stare de libertate. Dosarul va ajunge la Parchetului Tribunalului pentru Minori, acesta fiind cel care au preluat ancheta.

Substanţa care le-a adus moartea celor două copile se numeşte tomoxan şi este folosită pentru deparazitarea animalelor, în special pentru ovine.

Primarul comunei Ungra, Silviu Şchiopu , acolo unde a avut loc tragedia, a declarat că întreaga comunitate este în „stare de șoc”.

„Da, chiar suntem în stare de şoc. Numita Şomu Bianca, mama celor trei minore le-a spălat cu substanţa tomoxan pe cap, crezând că îndepărtează păduchii. Fetele aveau păduchi pe cap şi tomoxan este o substanţă destul de toxică şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu ştiu cine a învăţat-o şi a îndrumat-o să facă chestiile astea. Ne pare foarte rău. Toată comuna este în stare de şoc. Foarte trist. Tomaxan este substanţa şi ştiu că se spală oile, pentru deparazitarea externă a ovinelor.

Este o substanţă foarte periculoasă şi foarte tare pentru a se folosi pe oameni. Nu ştiu cine a sfătuit-o. Sunt alături de ei cu tot ce pot şi o să îi ajut şi la înmormântare, cu toate detaliile. Am înţeles că şi bunica s-a spălat prima dată. Probabil un leac bătrânesc, nu ştiu. Este o familie mai nevoiaşă, harnică şi care şi-a văzut de treabă. Au 4 copii. Aveau 4 copii, din păcate. Nu ştiu, e o durere foarte mare”, a spus primarul.

Specialiştii atrag atenţia că substanţa nu trebuie folosită sub nicio formă în cazul oamenilor, deoarece este otravă curată, scrie Antena3.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării