main logo
991

Tragedie istorică produsă de uraganul Dorian. Vântul a atins 200 km/h

În Bahamas, oamenii blocați în casele inundate cer cu disperare ajutor.

Tragedie istorică produsă de uraganul Dorian. Vântul a atins 200 km/h

Uraganul Dorian a scăzut în intensitate, dar a mai rămas o zi asupra principalei insule din arhipelag, cu vânt care încă atingea la rafală 200 de kilometri pe oră și ploaie care a agravat inundațiile, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro

Distrugerile sunt uriaşe: 13 mii de case au fost avariate ori distruse complet, mii de mașini au ajuns sub ape. Autorităţile au găsit trupurile a cinci persoane luate de puhoaie. Coasta de est a Statelor Unite rămâne în alertă, pentru că acolo se îndreaptă acum uraganul.

Străzi transformate în lacuri adânci, acoperişuri spulberate de vânt, copaci smulşi din rădăcini: Sunt imaginile distrugerii din Bahamas... Însă abia dacă dau o idee despre violenţa furtunii dezlănţuite asupra arhipelagului din Caraibe, unde 30 de insule sunt locuite.

Şeful guvernului din Bahamas a calificat uraganul drept o “tragedie istorică” pentru arhipelag. Responsabilii locali spun că intervenţiile au început, dar numai “acolo unde condiţiile permit asta”.

Pe coasta de sud-est a Statelor Unite, după mai multe zile de incertitudine în legătură cu traiectoria uraganului, Florida, Georgia şi Carolina de Sud au ordonat până la urma evacuarea a până la 2 milioane de rezidenţi.

Henry McMaster, guvernatorul statului Carolina de Sud: ”Dacă sunteţi într-una din zonele de evacuare din regiunile de pe coastă - toate cele opt -, acum este momentul să plecaţi”.

Potrivit Crucii Roşii americane, 19 milioane de persoane locuiesc în zone care ar putea fi afectate de trecerea urganului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării