main logo
1480

Tragedie dublă în familia unui tânăr mort în catastrofa avia din Ucraina

Tatăl lui Oleksandr Skocikov, Igor, murise pe 14 iunie 2014, după ce aeronava pe care o pilota, tip Il-76, a fost doborâtă în apropiere de Lugansk.

Tragedie dublă în familia unui tânăr mort în catastrofa avia din Ucraina

Tânărul de 20 de ani, care se pregătea să devină și el pilot militar, a pierit, alături de alte 26 de persoane, după ce avionul Antonov An-26 a căzut, vineri, în apropiere de Harkov, relatează Hromadske și Unian, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Familia unui tânăr care s-a stins în nenorocirea aviatică din Ucraina, petrecută vineri, 25 septembrie, nu e la prima tragedie de acest fel.

Acum, avionul militar Antonov An-26, în care se afla și tânărul Oleksandr Skocikov, student la Academia Forțelor Aeriene din Ucraina, la fel ca majoritatea celor care au pierit, s-a prăbușit lângă Harkov, în estul Ucrainei.

Au murit 26 de persoane, una dintre ele la spital. O a 27-a a supraviețuit.

Acum 4 ani, tatăl lui Skocikov, Igor, a pierit tot în estul Ucrainei, însă lângă Lugansk.

Avionul pe care îl pilota, un Antonov An-26, a fost doborât de o rachetă inamică.

Cei doi erau din Melitopol, oraș din oblastul Zaporojie, vecin Donețkului, aproape de Marea Azov.

În locul lor de baștină a fost declarată, sâmbătă, zi de doliu. Și alt cadet din zonă, Evgheni Skorobogatko, a decedat în accidentul de acum 5 zile.

Catastrofă tot la aterizare

Autoritățile ucrainene au adus noi detalii referitoare la accidentul de vineri. Pilotul ar fi forțat aterizarea cu un singur motor funcțional, iar tragedia s-a produs chiar la aterizare, la ora 20:45.

La fel, acum 6 ani, avionul Iliușin Il-76, care transporta 49 de persoane, alimente și muniție, a fost doborât chiar la aterizarea lângă aeroportul din Lugansk.

Autoritățile ucrainene au stabilit că de vină pentru catastrofa din 14 iunie 2014 o poartă doi bărbați care acționau la comanda fostului lider al așa-zisei Republici Populare Lugansk, Igor Plotnițki.

La doar o lună după catastrofă, pe 17 iulie, în Donbas a fost doborâtă și cursa de linie Malaysia Airlines Flight 17.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării