main logo
478

Tragedia navală din Budapesta: Ar putea fi zeci de morţi

Cel puţin 7 turişti sud-coreeni au murit, iar despre alţi 21 nu se ştie nimic, în urma scufundarii unui vapor care făcea o croazieră pe Dunăre, în Budapesta.

Tragedia navală din Budapesta: Ar putea fi zeci de morţi

Vaporaşul a fost lovit de o ambarcaţiune mai mare, în condiţii de vreme rea. Operaţiunile de căutare se desfăşoară în continuare, însă şansele ca dispăruţii să fie găsiţi în viaţă sunt tot mai mici, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 22, între Podul cu Lanţuri, cel mai cunoscut din Budapesta, şi Podul Margareta, care leagă vechiul oraş Buda de districtul Pesta. Este vorba despre o porţiune a Dunării în care au loc excursii fluviale. Principala atracţie este cădirea parlamentului, iluminată feeric noaptea.

“Puteţi să vedeţi vapoarele Hableany şi Viking. După coliziune, vaporul Hableany s-a răsturnat într-o parte şi în vreo 7 secunde s-a scufundat”, a spus Adrian Pal, reprezentant poliție.

Lee Sang-moo, responsabil al agenţiei turistice sud-coreene Very Good Tour: ″30 de pasageri şi un ghid al agenţiei Very Good Tour s-au îmbarcat pentru un tur nocturn al Budapestei. Nivelul apei era ridicat, dar alte bărci operau fără probleme. Barca noastră se pregătea de cursa când a fost izbită de o ambarcaţiune mai mare.″⁣

Şi martori oculari citaţi de presă ungara, au povestit că ambarcaţiunea cu o lungime de 26 de metri s-a scufundat foarte repede după ce a fost lovită din spate de un vapor de croazieră de talie mare.

După câteva ore, epava a fost localizată în apropiere de podul Margareta. Derulate în condiţii potrivnice, căutările au fost îngreunate din cauza ploilor torenţiale care au umflat apele Dunării. Temperatura apei era de 10-15 grade Celsius.

Ko Min-jung, purtător de cuvânt sud-coreean: South Korean Presidential Office spokesperson: „Preşedintele Moon Jae-in a ordonat responsabililor sud-coreeni să se coordoneze cu autorităţile ungare pentru a mobiliza toate resursele disponibile în intervenţia de salvare”.

Un secretar de stat din Ministerul Ungar al Sănătăţii a mers de urgenţă la faţa locului. La fel şi cei din Ambasada Coreei de Sud care i-au asistat pe salvatori şi au ajutat la identificarea victimelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării