main logo
1173

Tragedia din Kemerovo: 3 persoane date dispărute au fost găsite vii

La cinci zile de la incendiul din Kemerovo, trei persoane care erau date dispărute au fost găsite în viață.

Tragedia din Kemerovo: 3 persoane date dispărute au fost găsite viiTragedia din Kemerovo: 3 persoane date dispărute au fost găsite vii

Oamenii legii au făcut anunțul, dar nu au spus cine sunt supraviețuitorii și unde au fost găsiți. Ieri, pe ultimul drum au fost petrecute 14 victime, iar astăzi funeraliile continua, scrie protv.md.

Serviciul Situatiilor Exceptionale din Rusia a anuntat azi ca din cele 67 de persoane care erau de negasit dupa incendiul de la centrul comercial, trei au fost gasite in viata. Nu este specificat daca este vorba despre copii sau adulti si nu se stie nici unde s-au aflat in tot acest timp aceste persoane. Astfel, numarul victimelor ramane de 64.

Ieri au fost inmormatate 12 persoane, iar astazi funeraliile au continuat. Barbatul care si-a pierdut trei copii, sotia si sora in cinematograful, usile caruia erau incuiate, a declarat ca cineva le-ar fi blocat intentionat.

“Ne-au oferit inregistrarile de pe camerele de supraveghere din locul unde se afla intrarea in cinematograf. Usile erau deschise. Cand cei din interior au ajuns la iesire, fumul era deja prea dens, iar un barbat a decis sa incuie usa si sa astepte salvatorii. Ei asa si nu au mai venit. El a iesit pana la urma, din cate stiu eu.”
Cine este aceasta persoana care ar fi actionat asa, deocamdata nu se stie. 

“Focul putea fi stins. Poate ca oamenii nu mai erau salvati, ei oricum s-ar fi sufocat. Dar am fi putut sa primim cel putin cadavrele lor ca sa-i putem inmormanta. Nici macar nu putem sa-i recunoastem.”

Si aseara localnicii au continuat sa vina la locul tragediei ca sa aduca omagii victimelor. Multi sunt indignati de faptul ca au fost raspandite informatii neverificate ca ar fi un numar mult mai mare de victime. 

“Au aparut atatea speculatii despre lucruri care nu pot fi speculate. Oamenii nu inteleg ca asemenea chestii nu se fac.”

 Autoritatile au respins aceste acuzatii si spun ca aceasta nu este singura minciuna raspandita pe internet. Imaginile devenite virale in care un tanar ar fi dat foc salii de jocuri pentru copii ar fi fost, la fel, trucate.

De fapt, persoana ar fi un angajat al mall-ului care si-a salutat o colega, spun autoritatile. Tragedia din Kemerevo s-a produs duminica trecuta la un centru comercial din localitate. 64 de persoane, intre care 41 de copii au murit acolo. Un sir de incalcari admise de conducerea mall-ul au fost depistate de autoritati, care au retinut 5 persoane din administratie.

Ieri, presa rusa scria ca versiunea preliminara a pompierilor este ca cineva ar fi dat foc intentionat unor instalatii din sala de jocuri pentru copii, versiunea, insa, nu a fost confirmata oficial.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării