main logo
2016

Tornada din județul Călărași a lăsat cel puțin 10 case fără acoperiș

Autocarul răsturnat de tornada din Drajna, Călărași, România, nu este singurul efect al furtunii extrem de violente.

Tornada din județul Călărași a lăsat cel puțin 10 case fără acoperiș

10 case au rămas fără acoperișuri, din prima evaluare a autorităților locale. 

Tornada din apropierea localității Drajna a făcut o serie de pagube. Un autocar s-a răsturnat, iar mai multe case au rămas fără acoperiș, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Trei localități au rămas fără energie electrică după ce firele de înaltă tensiune s-au rupt din cauza furtunii. Din fericire nu au fost raportate victime omenști, ci doar pagube materiale. 

Opt case au rămas fără acoperiș, iar oamenii își vor petrece noaptea la vecini sau rude.

 „Din datele pe care le am eu, în localitatea Constantin Brâncoveanu a bătut o tornadă. Avem un autocar răsturnat. Din 31 de pasageri, 4 au avut nevoie de transport la spital. În acest moment sunt 12 persoane la fața locului. Celelalte persoane au părăsit locul accidentului”, a declarat la Antena 3 George Iacob, prefectul de Călărași. 

„Primarul, viceprimarul și întreg comitetul evaluează pagubele tornadei. E o acțiune dinamică. Pe măsură ce se vor verifica toate gospodăriile, vom avea o imagine completă a pagubelor. Din datele pe care le aveam le un moment dat, erau vreo 3 sau 4 case fără acoperiș. Urmează ca primarul să ajungă la fața locului” a mai spus prefectul. 

Primarul din Dragalina susține însă că pagubele sunt ceva mai mari. „Situația nu e deloc plăcută. Avem până la această oră 10 gospodării afectate, cu acoperișul afectat în proporție de 90%” a spus edilul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării