main logo
504

Topul personajelor negative din istoria cinematografiei

Malefici și incredibil de carismatici, de multe ori antieroii din filme devin personaje îndrăgite de milioane de oameni.

Topul personajelor negative din istoria cinematografiei

Jurnaliștii de la The Hollywood Reporter au vrut să afle care este cel mai iubit dintre ele, așa că a întocmit un top al personajelor negative din istoria cinematografiei. Primul loc a fost ocupat de Darth Vader, emblematicul personaj din saga Star Wars, transmite Știri.md cu referire la canal3.md.

Darth Vader, puternicul lord al Ordinului Sith, legendar pentru vocea sa joasă și respirația puternică, a apărut în patru filme din saga stelară.

Pe locul doi în top se regăsește unul dintre cele mai înfricoșătoare personaje din istoria cinematografiei, Hannibal Lecter.

Jucat genial de Anthony Hopkins, care a primit premiul Oscar pentru acest rol, Hannibal este un sociopat, criminal în serie și canibal. Doctor Lecter a fost numit cel mai bun personaj negativ din istorie de Institutul American  de Film. 

Pe trei se clasează Vrăjitoarea cea rea din Vest din filmele și desenele animate The Wizard of Oz, urmată de eternul dușman al lui Batman, Joker. 

Până acum, cel mai bun Joker este considerat cel interpretat de regretatul Heath Ledger, care a primit un premiu Oscar post mortem pentru acest rol.

În top se mai regăsesc antieroi îndrăgiți de cinefili precum vrăjitorul malefic Lord Voldemort din saga Harry Potter, teroristul german Hans Gruber din filmul Die Hard sau Agent Smith din trilogia The Matrix.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării