main logo
845

Topul celor mai bune restaurante din Europa. Cât costă un meniu

În fiecare an, topul celor mai bune restaurante europene vine cu noi surprize pentru clienții care își doresc o experiență culinară de neuitat.

Topul celor mai bune restaurante din Europa. Cât costă un meniuPe următoarele locuri se află anul acesta restaurante din Franța, Belgia, Monaco, Italia și Danemarca.

Restaurantul Azurmendi din Comunitatea autonomă spaniolă Țara Bascilor este primul în Top 100+ Restaurante Europene 2015, realizat de prestigiosul ghid Opinionated About Dining (OAD), scrie greatnews.ro.

În doar trei ani, acest restaurant a reușit să treacă de la una la trei prestigioase stele Michelin, iar acest lucru se datorează în primul rând lui Eneko Atxa, chef-ul care pregătește în fiecare zi cele mai bune preparate.

Clienții au posibilitatea să viziteze și bucătăria, care se află în mijlocul unei clădiri impresionante, pentru ca abia apoi să ajungă la sala de mese. Pentru că ține laintimitatea clienților, patronul restaurantului a așezat doar 13 mese în salon, așa că nimeni nu poate auzi discuțiile din jur.

Există doar două meniuri, Erroak și Adarrak, de 145 și, respectiv, 175 de euro, la care se adaugă TVA-ul și, desigur, băuturile. Printre felurile de mâncare pe care clienții le pot servi, se numără: roșie cu anghilă, porumbel cu anghinare și ou prajit. Pâinea, de casă, este pe baza de spelta sau porumb de Munguía. Ca desert, măr, caramel și iaurt sau brânză cu fructe de pădure și mentă.

Pe următoarele locuri se află anul acesta restaurante din Franța, Belgia, Monaco, Italia și Danemarca.
1. Azurmendi (Spania)
2. Troisgros (Franta)
3. L’Arpege (Franta)
4. In de Wulf (Belgia)
5. Quique Dacosta Restaurante (Spania)
6. Louis XV – Alain Ducasse (Monaco)
7. Diverxo (Spania)
8. Le Calandre (Italia)
9. Noma (Danemarca)
10. Etxebarri (Spania)

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării