main logo
1096

Top nouă cele mai ciudate sculpturi din lume și istoria lor

Majoritatea turiștilor sunt atrași de statui și sculpturi, înghesuindu-se să facă fotografii cu ele.

Top nouă cele mai ciudate sculpturi din lume și istoria lor

Realitatea a pregătit o selecție cu sculpturile care au șocat lumea. Vei vedea că sculptorii au dat dovadă, în afară de originalitate și de foarte mult umor, transmite Știri.md.

Sculptura de la galeria Futura, Praga, Cehia

La Galeria Futura din Praga, poți să te târăști într-o gaură de fund și să te uiți înăuntru. Vei vedea politicieni cehi, hrănindu-se unul pe altul, pe acordurile melodiei „We are the champions”. Capodopera aparține sculptorului ceh David Černý, născut pe 15 decembrie 1967 în Praga. A devenit vestit după ce a vopsit în roz un tanc sovietic, amplasat în centrul Pragăi. În urma acestui act, a fost, evident, arestat.

Agățatul

Această sculptură, cunoscută și sub numele „Omul ce atârnă”, a circulat pe la mai multe expoziții din Praga, Berlin, Stockholm și Londra. Sculptura creată în 1997, are 220 de cm și îl înfățișează pe Sigmund Freud care atârnă de brațul drept și are mâna cealaltă în buzunarul stâng, se spune pentru a reflecta gândurile Černý cu privire la rolul pe care îl va juca intelectualul în noul mileniu.

Pistoale gigantice

Sculptura reprezintă patru arme gigante, agățate în cruce. Sculptura este o metaforă pentru violența domestică care distruge mai mult pe interior, decât gloanțele armelor reale ce distrug din punct de vedere fizic.

Quo vadis?

Una dintre primele lucrări ale aceluiași David Černý, realizată în 1990, sculptura reprezintă o mașină Trabant din bronz cu patru picioare. Aceasta este un tribut adus celor patru mii de germani din est, care au ocupat grădină și sălile de atunci ale ambasadei Germaniei de Vest în vara anului 1989, pentru a primi permisiunea de a călători liber în Germania.

Copii târându-se pe turnul TV din Zizcov

Înălțimea turnului de televiziune este 216 de metri, acesta fiind cel mai înalt turn din Republica Cehă. Deși arată înfricoșător, este una dintre cele mai populare sculpturi publice din Praga. Uimitor este faptul că sculptura lui David Černý a primit reacții unanim pozitive din partea locuitorilor Pragăi.

Metamorfoza

Sculptura este amplasată în Charlotte, Carolina de Nord și reprezintă un cap de om din oțel inoxidabil, ce se transformă pe parcursul zilei, gestionat fiind de la distanță, prin internet, de către artist.

Embrion

Este una dintre operele mai puțin cunoscute ale lui David Černý din Praga. Sculptura atârnă pe o țeavă de canalizare, pe fațada clădirii unui teatru. Instalată la 9 decembrie 2008, piesa a fost pusă acolo pentru a marca aniversarea a 50 de ani a teatrului. Noaptea, opera de artă strălucește.

Cumulus

Statuia îl reprezintă pe Sf Wenceslas, călare pe un cal mort, surprins cu susul în jos. Una dintre piesele cele mai cunoscute ale lui David Černý, Cumulus este o structură masivă, agățată de tavanul din pasajul Lucerna. Černý a conceput sculptura ca o parodie ironică vizavi de statuia lui Wenceslas, situată în piața din fața palatului Lucerna.

Piss

Piss reprezintă o instalație a doi bărbați care urinează într-un bazin, care are forma Republicii Cehe. Datorită mecanismului încorporat, pe durata acțiunii, bărbații își mișcă, pe rând, penisurile, scriind, cu jetul de apă, citate ale politicienilor cehi celebri.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării