main logo
1688

Top 10 plaje din Bulgaria pe care trebuie să le vizitezi

Dacă ți se pare că litoralul românesc este prea scump pentru buzunarul tău sau pur și simplu vrei o aventură, ai nimerit unde trebuie!

Top 10 plaje din Bulgaria pe care trebuie să le viziteziFoto: Playtech.ro

Azi îți prezint top 10 plaje din Bulgaria pe care trebuie să le vizitezi în vacanța ta, asta dacă nu ai făcut-o deja, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Kranevo

 Se află la doar 70 de km de România și aici vei avea parte doar de liniște și nisip. Plaja are o lățime de 100 m și o lungime de 6 km. Kranevo este una dintre cele mai curate de pe coasta Bulgariei, un lucru pe care toți turiștii speră să îl găsească în vacanță. Frumusețea locului te va fermeca de la prima vedere și, garantat, îți vei mai dori să revii aici încă o dată!

Sozopol

Se află la 35 km de sud de Burgas, pe o peninsulă pietroasă și faleză înaltă. Este cea mai veche așezare umană de pe litoralul Bulgariei, dar și un oraș de la Marea Neagră ce te va fermeca. Atmosfera este romantică datorită vestigiilor istorice și plajelor sale. Turiștii care vin aici se îndrăgostesc de arhitectura orașului, precum și de cadrul natural.

Primorsko

Se află pe o peninsulă ce iese mult din mare, ca Muntele Strandja, care se află în vecinătatea lui. Evident, dacă nu ai chef de o zi la plajă, atunci poți explora la pas acest obiectiv turistic. Țărmurile sunt generoase, nisipul este fin și curat, marea este limpede și albastră. Combinația inedită de plajă lată și vegetație exotică este motivul principal pentru care toți turiștii aleg să revină.

Lozenets

Aflată la 65 de km sud de orașul Burgas, stațiunea are tot ce își doresc turiștii. Cu toate că e mică și pitorească în comparație cu altele de pe litoralul bulgar, zona deține o plajă lungă și frumoasă. Peisajul este minunat, iar turiștii care vin și petrec aici cel puțin o săptămână spun că atmosfera este unică!

Tsarevo

Cine va veni aici în concediu va avea ocazia să se bucure de una dintre cele mai bine conservate ecosisteme de păduri foarte vechi și cu o faună bogată. Aria Protejată Silistar se află în sudul Bulgariei și a făcut deja ravagii în inimile turiștilor. Falezele sunt stâncoase, poți vizita plajele Veleka și Silistar din golfuri retrase, nisipul este foarte fin și poți avea ocazia să vezi broaște țestoase.

Sunny Beach

Începem șirul celor mai frecventate stațiuni din Bulgaria cu cea mai însorită. Conform turiștilor și localnicilor, Sunny Beach ar fi cea mai frumoasă, cea mai populară și cea mai mare de la malul Mării Negre. Se află la 30 de km de aeroportul din Varna, beneficiezi de restaurante, baruri, hoteluri și zeci de magazine. Pe lângă prețurile mai mici, turiștii vin aici pentru plaja foarte lată. În plus, aici sezonul estival este deschis până în octombrie, ca în Grecia.

Nisipurile de Aur

Această stațiune mult iubită de români se află la 19 km de orașul Varna. Este cea mai mare de pe litoralul bulgarilor deoarece se unește cu staţiunile vecine, Sfinţii Constantin şi Elena şi cu Riviera. Conform proprietarilor de hoteluri, nisipul este extrem de fin, vegetația bogată, tot locul seamănă cu un parc și poluarea este mult mai scăzută. Este un loc bun pentru iubitorii de sporturi acvatice, dar și de cei care vor să meargă la un waterpark.

Albena

Se află la 30 km distanță de Varna și 12 km de stațiunea Balcik, un alt loc extrem de popular în Bulgaria. Zona este cunoscută pentru apa curată, grădinile cu flori și priveliștea de vis. Plaja are 5 km lungime și 150 metri lățime. Nisipul este foarte fin, iar apa este caldă și liniștită. Pe lângă o zi de plajă relaxantă, aici puteți merge și la SPA sau la izvoarele de apă minerală. Temperatura ei trece chiar și de 30 de grade Celsius.

Balcik

Amplasată pitoresc într-un mic golf, stațiunea are plaje destul de înguste. Ai zice că nu este nimic atrăgător la acest lucru, dar îți vei schimba părerea când vei afla că ai plaje izolate la câțiva km distanță, ascunse sub stânci pitorești. Este unul din motivele pentru care turiștii care vor liniște vin aici. Sunt zeci de hoteluri și vile pentru a fi închiriate, deci poți merge de pe o zi pe alta. Cele mai populare obiective turistice sunt Palatul Balcick și Grădina Botanică.

Burgas

Se află la 130 km de Varna și are mai multe plaje localizate în nordul orașului. Este considerată printre cele mai frumoase stațiuni din Bulgaria. Ai de ales între cazări cu prețuri decente până la hoteluri de lux, totul în funcție de bugetul fiecărui turist. Aici vei avea parte de o viață de noapte tumultoasă, cu multe baruri, restaurante și cazinouri. Evident, cei cu copii evită această stațiune care nu le oferă odihna pe care și-o doresc pe timp de noapte.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării