main logo
393

Ținut în șah de Parlament, Boris Johnson spune că nu va demisiona

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că nu intenționează să demisioneze pentru a evita să fie obligat să ceară de la Uniunea Europeană o nouă amânare a procesului Brexit, informează publicația The Irish Times.

Ținut în șah de Parlament, Boris Johnson spune că nu va demisiona

La începutul lunii septembrie, partidele de opoziție, susținute de un grup de rebeli din formațiunea condusă de Boris Johnson, au reușit să adopte în Parlament o lege care obligă Guvernul de la Londra să ceară o amânare a procedurii Brexit, în cazul în care până pe data de 19 octombrie nu este aprobat un acord, ori dacă nu obține acceptul Parlamentului pentru ieşirea fără acord din Blocul comunitar, transmite Știri.md cu referire la rfi.ro.

Pe de altă parte, Boris Johnson a afirmat în mai multe că Marea Britanie va părăsi UE pe 31 octombrie, chiar și fără un acord. 

Întrebat într-un interviu, la postul BBC, dacă va demisiona pentru a evita să ceară o nouă amânare a procesului Brexit, Boris Johnson a răspuns: 

"Nu. M-am angajat să conduc partidul și țara mea într-o perioadă dificilă și am să continui să fac asta. Cred că este responsabilitatea mea să fac asta."

Liderul de la Londra a admis că discuțiile pe tema Brexit au inflamat spiritele în Marea Britanie, după ce săptămâna trecută au avut loc o ședință furtunoasă în Parlamentul britanic, în cursul căreia Boris Johnson a acuzat opoziția din Parlamentul de la Londra de "sabotarea" negocierilor pentru Brexit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării