main logo
747

TikTok interzice mass-media în Rusia înainte de alegerile din SUA

TikTok a declarat că a eliminat conturile asociate cu mass-media de stat rusă din cauza „implicării acestora în operațiuni de influență sub acoperire”, în contextul prevenirii dezinformării în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale din Statele Unite ale Americii (SUA).

TikTok interzice mass-media în Rusia înainte de alegerile din SUA

Conturile afectate sunt cele ale grupului media Rossiya Segodnya, care deține serviciile de știri RIA Novosti și Sputnik; și TV-Novosti, organismul-mamă al canalului de știri RT, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

TikTok a declarat că conturile au fost restricționate anterior în Marea Britanie și UE și că conținutul lor mondial a fost marcat ca fiind media controlată de stat.

Cu toate acestea, de data aceasta fost interzise permanent.

Aceasta urmează unei mișcări similare de săptămâna trecută a Instagram și a proprietarului Facebook, Meta, care i-a interzis pe Rossiya Segodnya, RT și alții pentru „activitate de interferență străină”.

RT – care și-a pierdut licența de difuzare din Marea Britanie în martie 2022 – a declarat pentru Sky News că firma americană „cenzurează fluxul de informații către restul lumii”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării