Tihanovskaia, mesaj din Polonia: Se folosește tortura pentru a reduce la tăcere țara
20 octombrie, 17:03
188
1
Tihanovskaia, mesaj din Polonia: Se folosește tortura pentru a reduce la tăcere țara
20 octombrie, 17:03
188
1

Liderul opoziţiei belaruse, Svetlana Tihanovskaia, aflată pe lista persoanelor căutate de Belarus, este în Polonia, țară de unde a susținut că autorităţile din Belarus au torturat sute de protestatari trimişi la închisoare.

Foto: libertatea.ro

“Este folosită tortura pentru a reduce la tăcere întreaga ţară”, a spus Tihanovskaia într-un discurs susţinut în Polonia, ţară membră a UE care se învecinează cu Belarus, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro

Totodată, Tihanovskaia a precizat că în cazul în care Lukaşenko ar fi câştigat cu adevărat alegerile la o aşa mare diferenţă, nu ar fi trebuit să recurgă la o ceremonie de învestitură în secret.

Pe 9 august au avut loc controversatele alegeri prezidențiale din Belarus, în urma cărora Aleksandr Lukașenko a fost reales președinte al unei țări pe care o conduce din 1994. Dar, după ce protestele au izbucnit în capitala Minsk, precum şi în alte oraşe, Tihanovskaia a chemat la pace şi a cerut forţelor de securitate să se abţină de la violenţă, după cum relata presa internațională atunci.

Tihanovskaia a plecat apoi în Lituania, după ce a depus o plângere oficială cu privire la rezultatul alegerilor prezidențiale. În acest moment, opozanta lui Alexandr Lukașenko este pe lista persoanelor căutate atât în Belarus, cât și în Rusia.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter