main logo
670

Tihanovskaia, mesaj din Polonia: Se folosește tortura pentru a reduce la tăcere țara

Liderul opoziţiei belaruse, Svetlana Tihanovskaia, aflată pe lista persoanelor căutate de Belarus, este în Polonia, țară de unde a susținut că autorităţile din Belarus au torturat sute de protestatari trimişi la închisoare.

Tihanovskaia: Se folosește tortura pentru a reduce la tăcere țaraFoto: libertatea.ro

“Este folosită tortura pentru a reduce la tăcere întreaga ţară”, a spus Tihanovskaia într-un discurs susţinut în Polonia, ţară membră a UE care se învecinează cu Belarus, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro

Totodată, Tihanovskaia a precizat că în cazul în care Lukaşenko ar fi câştigat cu adevărat alegerile la o aşa mare diferenţă, nu ar fi trebuit să recurgă la o ceremonie de învestitură în secret.

Pe 9 august au avut loc controversatele alegeri prezidențiale din Belarus, în urma cărora Aleksandr Lukașenko a fost reales președinte al unei țări pe care o conduce din 1994. Dar, după ce protestele au izbucnit în capitala Minsk, precum şi în alte oraşe, Tihanovskaia a chemat la pace şi a cerut forţelor de securitate să se abţină de la violenţă, după cum relata presa internațională atunci.

Tihanovskaia a plecat apoi în Lituania, după ce a depus o plângere oficială cu privire la rezultatul alegerilor prezidențiale. În acest moment, opozanta lui Alexandr Lukașenko este pe lista persoanelor căutate atât în Belarus, cât și în Rusia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării