main logo
796

Tihanovskaia, după întrevederea cu Merkel: Vrem ca Germania să ne ajute

Guvernul de la Berlin poate juca rol de mediator pentru depăşirea crizei politice din Belarus, a afirmat marţi după-amiază Svetlana Tihanovskaia, liderul opoziţiei belaruse, cu ocazia întrevederii cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Tihanovskaia, după întrevederea cu Merkel: Vrem ca Germania să ne ajute

"Vrem ca Germania, una dintre cele mai puternice ţări din lume, să ne ajute în negocieri. Oricine poate juca rol de mediator ne poate ajuta", a declarat Svetlana Tihanovskaia, potrivit publicaţiei Süddeutsche Zeitung, înainte de a se întâlni cu Angela Merkel, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Liderul opoziţiei din Belarus a mulţumit Uniunii Europene pentru impunerea de sancţiuni regimului Aleksandr Lukaşenko.

"Este o victorie, chiar dacă este o victorie mică. Lista sancţiunilor ar trebui extinsă", a subliniat Tihanovskaia.

Potrivit unor surse guvernamentale de la Berlin citate de agenţia DPA, Germania şi-a chemat la consultări, marţi, ambasadorul din Belarus. Ambasadorul Manfred Huterer "a fost chemat la Berlin, pentru discuţii", a declarat un oficial din cadrul Ministerului german de Externe. Decizia Germaniei este un gest de solidaritate cu Polonia şi Lituania, care şi-au retras ambasadorii din Belarus ca reacţie la reprimarea protestelor.

Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul prezidenţial desfăşurat în august a fost fraudat. În ultimele luni, în Belarus au avut loc proteste masive.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării