main logo
555

Theresa May: Cei doi suspecți în cazul Skripal lucrează pentru GRU

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May susține că fostul colonel GRU, Serghei Skripal și fiica acestuia Yulia au fost otrăviți de persoane care lucrează pentru spionajul militar rus.

May: Cei doi suspecți în cazul Skripal lucrează pentru GRU

Declarații în acest sens, Theresa May a făcut în cadrul Parlamentului de la Londra în timp ce prezenta un raport despre ancheta în cazul otrăvirii fostului agent GRU, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Astăzi,  Scotland Yard a anunțat că doi cetățeni ruși sunt oficial suspectați de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, Yulia. 

„Există dovezi suficiente pentru a-i acuza pe Alexander Petrov și pe Ruslan Boshirov pentru atacul din Salisbury”, spun reprezentanții Scotland Yard.

Moscova a transmis miercuri că nu ştie cine sunt cei doi cetăţeni ruşi împotriva cărora poliţia britanică a emis un mandat de arestare în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale în Anglia.

Infracțiunile de care cei doi ruși sunt suspectați includ conspirația de a-l ucide pe Serghei Skripal, tentativa de a ucide pe Serghei Skripal, Yulia Skripal și a polițistului Nick Bailey, utilizarea și deținerea de gaz neurotoxic Novichok contrar Legii privind armele chimice; și provocare de vătămări corporale grave.

În acest sens, însuși primul ministru Theresa May va  face o declarație în Camera Comunelor cu privire la anchetă.

La 4 martie 2018, Serghei și Yulia Skripal au fost găsiți inconștienți într-un parc din orășelul britanic Salisbury. Medicii au depistat că cei doi au fost otrăviți cu o substanță numită, Noviciok. Ambele victime au scăpat cu viață. Londra a acuzat oficial Moscova de atac chimic pe teritoriul britanic, Rusia a respins toate acuzațiile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării