main logo
730

Theresa May anunță data când Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană

Premierul britanic Theresa May a dat asigurări, miercuri, că ţara sa va părăsi Uniunea Europeană la 29 martie şi că blocul comunitar va lua în considerare extinderea perioadei de negociere aferente articolului 50 numai dacă există un plan alternativ de ieşire credibil.

Theresa May anunță data când Marea Britanie părăsește Uniunea EuropeanăTheresa May anunță data când Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană

„Politica guvernului este aceea că părăsim Uniunea Europeană pe 29 martie. Dar UE va extinde articolul 50 numai dacă în realitate este clar că există un plan care să se îndrepte către convenirea unui acord'', a declarat May în parlamentul britanic, a doua zi după respingerea masivă de marţi seara din Camera Comunelor a acordului negociat de guvernul său cu Bruxelles, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Ea a adăugat că sprijinul pentru guvernul său cu ocazia supunerii la vot, miercuri seară, a moţiunii de cenzură depuse de opoziţia laburistă îi va permite Regatului Unit să găsească o cale către Brexit.

Potrivit şefei executivului britanic, cel mai rău lucru pe care Marea Britanie l-ar putea face acum este convocarea de alegeri naţionale, ceea ce ar însemna amânarea Brexitului.

Theresa May s-a declarat încrezătoare că guvernul său va ieşi câştigător în urma supunerii la vot a moţiunii de cenzură prezentate de liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn, după ce parlamentul a respins masiv acordul negociat de Londra şi UE.

„Cred că alegerile sunt cel mai rău lucru pe care l-am putea face, ele ar adânci divizarea atunci când avem nevoie de unitate, ar aduce haos când avem nevoie de certitudine şi ar duce la amânări când trebuie să avansăm'', a afirmat May în Camera Comunelor.

De partea sa, liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn a apreciat că guvernul condus de Theresa May este un ''guvern zombi'' şi a subliniat că executivul ar trebui să convoace noi alegeri.

„Dacă un guvern nu îşi poate trece legile prin parlament, el trebuie să se adreseze ţării pentru un nou mandat. Nu există niciun dubiu că acesta este, într-adevăr, un guvern zombi'', a spus Corbyn.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării