144
0
The Guardian: Epidemia de Ebola din Republica Democrată Congo se extinde
144
0

Epidemia de Ebola care afectează Republica Democrată Congo nu poate fi ţinută momentan sub control şi riscă să devină la fel de gravă precum cea care a afectat Africa de Vest între 2013 şi 2016.

Anunțul a fost făcut de către mai mulți experţi şi reprezentanţi ai unor organizaţii umanitare, citaţi de The Guardian, transmite Știri.md cu referire la Zf.ro.

În ultima lună a fost înregistrată cea mai mare creştere a numărului de noi cazuri de Ebola de la începutul epidemiei, iar eforturile de combatere a acestei boli sunt îngreunate de infrastructura de sănătate slab dezvoltată, dar şi de conflictele dintre grupările armate din regiune.

„Sunt foarte îngrijorat”, a declarat Jeremy Farrar, directorul organizaţiei caritabile Wellcome Trust, care a făcut apel la o încetare a focului în regiune pentru a permite echipelor medicale să ajungă la persoanele afectate. 

„Nu ştim dacă această epidemie o să ajungă la nivelul celei din Africa de Vest sau nu, dar este uriaşă în comparaţie cu alte epidemii de Ebola din istorie şi continuă să se extindă. Este remarcabil că nu s-a extins mai mult, dar statisticile sunt înfricoşătoare şi faptul că numărul de cazuri creşte este îngrozitor”, a declarat el.

Farrar a mai spus că o încetare a focului pentru cel puţin şase luni, negociată de Naţiunile Unite, Crucea Roşie sau organizaţii similare, este deosebit de imporantă pentru combaterea acestei epidemii.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, s-a declarat şi el îngrijorat. El a declarat în luna martie că epidemia de Ebola ar urma să se încheie în următoarele şase luni, însă în aprilie a declarat că numărul de cazuri creşte, din cauza conflictului din zonă. 

„Numărul de cazuri este în creştere din cauza actelor de violenţă care ne îngreunează munca de fiecare dată”, a spus acesta.

Peste 1.600 de persoane au fost infectate cu virusul Ebola în regiunea North Kivu din Republica Democrată Congo, iar peste 1.000 de persoane au decedat din cauza acestei boli. La zece luni de la declanşarea epidemiei, numărul de noi îmbolnăviri continuă să crească, iar mortalitatea este de aproximativ 67%, mult mai mare decât în cazul epidemiilor de Ebola anterioare.

Citește și
article image
Epidemia de Ebola din Congo: 1.905 de morți într-un singur...
0
124
article image
Epidemie de Ebola: 1.300 de morți și 2.000 de bolnavi
0
199
article image
The Guardian, despre Dragnea: Personajul care ia deciziile...
0
117
article image
OMS: Epidemia de Ebola din Congo avansează mai repede ca...
0
170