main logo
888

Thailanda: Sărăcia determină copii să devină luptători de arte marțiale

În familiile nevoiașe toată lumea contribuie la coșul zilnic, încă de la vârste fragede. Se întâmplă și în Thailanda, unde copii care încă nu au ajuns la pubertate sunt luptători profesioniști de arte marțiale și așa își întrețin familiile.

Thailanda: Sărăcia determină copii să devină luptători de arte marțiale

Sin Chan are 6 ani și este deja luptător de muai-tai, box tailandez în termeni populari, un stil de arte marțiale foarte dur. Acum se antrenează pentru o luptă deși este lovit la un picior și antrenorul spera să-și revină, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Ca micuțul Chan sunt foarte mulți copii săraci din Thailanda pentru care boxul este singurul mod de a supraviețui sărăciei. Sute de meciuri de minori sunt organizate săptămânal în Thailanda unde copiii se bat și adulții pariază.

Ca orice sport de contact, boxul tailandez înseamnă și multă durere iar in unele cazuri decesul.

Un băiat de 13 ani a murit după o luptă, a 174-a din carieră. Boxa de la 8 ani ca să-și ajute bunicii.

Medicii sunt îngrijorați de această tradiție care în cele mai multe cazuri schimbă total viața acestor copii.

Autoritățile au încercat inițierea unui proiect de lege care să interzică luptele de copii dar s-au lovit o puternică opoziție, mai ales din partea marilor glorii ale acestui sport. 99% dintre boxerii thailandezi de top, medaliați olimpici, au început să lupte la 10-12 ani și a fost singura cale pentru a-și asigura un viitor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării