main logo
559

Thailanda renunță la impunerea vaccinării anti-COVID pentru turiști

Thailanda a renunțat din nou la măsura de a cere turiștilor să prezinte dovada vaccinării anti-COVID, la doar câteva zile după ce o reimpusese. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății din această țară, luni, motivând prin nivelul suficient de imunizare în China și la nivel global, relatează Reuters.

Thailanda renunță la impunerea vaccinării anti-COVID pentru turiști

Anutin Charnivirakul, Ministerul Sănătății thailandez, a spus că prezentarea dovezii vaccinării este „incomodă” și că un panel de experți în sănătate a fost de acord cu propunerea de retragere a noii reguli, care fusese anunțată, sâmbătă, de autoritățile din domeniul aviației, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Măsura fusese luată în așteptarea unui val de turiști din China, acolo unde situația epidemică este extrem de gravă. Anutin a precizat și că cei nevaccinați vor putea intra în Thailanda fără niciun fel de restricție.

„Regula ar fi incomodă și greu de pus în aplicare, așa că decizia noastră a fost că ea nu este necesară”, a declarat Anutin.

Fiind una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Asia, Thailanda se bucură de un flux mare de turiști la vârful sezonului, în primul an după eliminarea restricțiilor dure anti-COVID care au provocat colapsul sectorului său turistic în trecut.

În noiembrie, Thailanda a înregistrat 1,75 milioane de turiști, de patru ori mai mult decât pe tot parcursul anului trecut, când zborurile și intrările în țară fuseseră limitate. De asemenea, turiștii din China au reprezentat un segment crucial pentru Thailanda, reprezentând aproape un sfert dintre turiști anuali înainte de pandemie. Anutin a spus că guvernul se așteaptă la un număr de 7-10 milioane de turiști chinezi, față de estimările de cinci milioane.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării