main logo
474

Thailanda este gata să găzduiască întâlnirea lui Trump cu Kim Jong-Un

Thailanda vrea să găzduiască întâlnirea lui Donald Trump cu Kim Jong-Un. Ministrul de externe tailandez a anunțat că țara sa este pregătită să fie gazda mult aşteptatului summit dintre cei doi lideri de stat, citează Agerpres agențiile internaționale.

Thailanda este gata să găzduiască întâlnirea lui Trump cu Kim Jong-UnThailanda este gata să găzduiască întâlnirea lui Trump cu Kim Jong-un. Foto: CNN

Ministrul de externe thailandez Don Pramudwinai a declarat că ”Thailanda este gata să faciliteze şi să găzduiască discuţiile”, scrie publika.md.

Thailanda este una dintre variantele plauzibile pentru a găzdui summitului, dat fiind că este o aliată istorică a SUA și întreţine de asemenea relaţii diplomatice cu Coreea de Nord.

Ambasada americană din Bangkok, cea mai importantă din regiune, a refuzat să comenteze respectiva declaraţie.

Anterior, Donald Trump a indicat că cinci locuri sunt examinate pentru summitul prevăzut ”probabil la începutul lunii iunie’” dar fără să ofere alte precizări. O variantă este și orașul Varșovia, acolo unde ambele țări au ambasade mari și încăpătoare.

Nr.2 al juntei thailandeze, Prawit Wongsuwon, se află în prezent în Statele Unite, unde s-a întâlnit cu ministrul apărării James Mattis şi cu înalţi responsabili din domeniul securităţii interne, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Apărării thailandez, Kongcheep Tantravanich.

La 9 aprilie, preşedintele american Donald Trump a declarat că intenţionează să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un luna viitoare sau la începutul lui iunie. Președintele american a acceptat o propunere a liderului nord-coreean de a se întâlni, iar acest lucru ar putea să aibă loc până la finalul lunii mai. Anunțul a fost făcut de un oficial sud-coreean și confirmat de Casa Albă.

„El va accepta invitaţia de a se întâlni cu Kim Jong-Un într-un loc şi la un moment ce vor fi stabilite”, a declarat Sarah Sanders.

Anunțul uriaș vine după ce o delegație sud-coreeană a mers la Casa Albă, pentru a-l informa pe liderul american despre subiectele abordate în timpul vizite din Coreea de Nord. Același oficial sud-coreean a mai declarat că liderul de la Phenian s-a angajat să lucreze la “denuclearizarea” peninsulei coreene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării