main logo
2244

Teroarea de la Bucea: Cine sunt cei 10 soldați ruși suspectați de crime

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a anunțat că a fost identificat un număr de soldați ruși suspectați de atrocitățile comise în Bucea.

Teroarea de la Bucea: Cine sunt cei 10 soldați ruși suspectați de crime

Venediktova a menționat că 10 soldați au fost identificați ca fiind „implicați în torturarea civililor pașnici” în timpul ocupării orașului, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Soldații erau de diferite grade, a spus ea, numind patru soldați, patru caporali și doi sergenți. Ei erau din Brigada 64 separată de pușcași cu motor, scrie CNN.

„Într-un timp foarte scurt, ancheta a stabilit că, în timpul ocupației orașului Bucea, aceștia au luat ostatici civili neînarmați, nu le-au dat hrană și apă, i-au ținut în genunchi, cu mâinile legate și ochii acoperiți cu bandă adezivă, i-au batjocorit și bătut. Au folosit pumnii și rezervele [tunurilor lor]. Au încercat să afle informații despre locația Forțelor Armate Ucrainene, iar unii au fost torturați fără niciun motiv”, a spus Venediktova.

Potrivit procurorului, militarii ruși ar fi amenințat că vor ucide victimele și chiar ar fi imitat execuția prizonierilor trăgând în direcția lor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării