main logo
582

Tentativă de lovitură de stat în Muntenegru: Ofiţeri ruși, condamnaţi

Doi ofiţeri ai serviciilor de informaţii reuşeşti au fost condamnaţi de terorism pentru rolul avut într-o tentativă de lovitura de stat din 2016, din Muntenegru, relatează CNN.

Tentativă de lovitură de stat în Muntenegru: Ofiţeri ruși, condamnaţi

Amândoi au fost judecaţi şi condamnaţi la câte 15 şi 12 an de închisoare, sentinţa fiind însă dată în lipsa acestora de la proces întrucât nu li se cunoaşte locaţia, transmite Știri.md cu referire la B1.ro.

Alături de ei, au mai fost conndamnate alte 11 persoane din Muntenegru şi Serbia.

Potrivit judecătorului care a dat sentinţa, grupul ar fi încercat să preia controlul parlamentului cu o zi înainte de alegerile parlamentare din octombrie 2016. Apoi ar fi plănuit răpirea prim-ministruli Milo Djukanovic, cu scopul de a scoate Muntenegru de pe drumul aderării la NATO.

După ce a fost dat verdictul, guvernul muntenegrean a precizat că: "Muntenegru a dovedit, încă o dată, că suveranitatea şi independentă să stau pe fundaţiile solide ale statului de drept, pe care nimeni nu poate sau nu va putea să le zguduie".

Din 2016 încoace, Moscova a negat vreo implicare în incident, caracterizând acuzaţiile care i-au fost aduse drept "absurde".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării