241
0
Tentativă de lovitură de stat în Muntenegru: Ofiţeri ruși, condamnaţi
241
0

Doi ofiţeri ai serviciilor de informaţii reuşeşti au fost condamnaţi de terorism pentru rolul avut într-o tentativă de lovitura de stat din 2016, din Muntenegru, relatează CNN.

Amândoi au fost judecaţi şi condamnaţi la câte 15 şi 12 an de închisoare, sentinţa fiind însă dată în lipsa acestora de la proces întrucât nu li se cunoaşte locaţia, transmite Știri.md cu referire la B1.ro.

Alături de ei, au mai fost conndamnate alte 11 persoane din Muntenegru şi Serbia.

Potrivit judecătorului care a dat sentinţa, grupul ar fi încercat să preia controlul parlamentului cu o zi înainte de alegerile parlamentare din octombrie 2016. Apoi ar fi plănuit răpirea prim-ministruli Milo Djukanovic, cu scopul de a scoate Muntenegru de pe drumul aderării la NATO.

După ce a fost dat verdictul, guvernul muntenegrean a precizat că: "Muntenegru a dovedit, încă o dată, că suveranitatea şi independentă să stau pe fundaţiile solide ale statului de drept, pe care nimeni nu poate sau nu va putea să le zguduie".

Din 2016 încoace, Moscova a negat vreo implicare în incident, caracterizând acuzaţiile care i-au fost aduse drept "absurde".

Citește și
article image
Fostul preşedinte kârgâz, suspectat că ar fi pregătit o...
0
139
article image
Băsescu: Joc în favoarea lui Plahotniuc. E lovitură de stat
0
1732
article image
Băsescu, despre situaţia din țară: Lovitură de stat dată...
0
3787
article image
Popov: Filip în calitate de președinte interimar e...
0
548