main logo
255

Tentativă de furt a două tablouri de Rembrandt, dejucată la Londra

Două tablouri de Rembrandt au scăpat miercuri seară de o tentativă de furt dintr-un muzeu londonez, Dulwich Picture Gallery, însă autorul acestei aventuri "îndrăzneţe" a reuşit să fugă, a declarat joi poliţia britanică.

Tentativă de furt a două tablouri de Rembrandt, dejucată la Londra

Sosită la faţa locului la câteva minute după ce a fost solicitată în urma declanşării alarmei, miercuri în jurul orei 23:30 (locală şi GMT), poliţia a urmărit un intrus care reuşise să forţeze intrarea galeriei şi să pună mâna pe cele două tablouri, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Bărbatul a reuşit să fugă după ce a pulverizat pe faţa poliţistului aflat pe urmele sale o substanţă nedeterminată. Agentul nu a fost rănit şi a putut să-şi continue activitatea.

Picturile celebrului maestru olandez din secolul al XVII-lea au fost descoperite imediat în incinta muzeului.

Potrivit şefului poliţiei londoneze, Jason Barber, această încercare "îndrăzneaţă" a fost "clar pregătită în avans", însă a fost dejucată datorită agenţilor de securitate ai galeriei şi "intervenţiei rapide" a poliţiei, a subliniat el într-un comunicat.

Fondată în 1811, Dulwich Picture Gallery figurează în Cartea Recordurilor deoarece una dintre picturile sale, un mic portret al gravorului Jacob de Gheyn, pictat de Rembrandt, a fost furat de patru ori, ultima dată în anii '80.

Acest tablou nu se numără printre cele două lucrări vizate de tentativa de furt de miercuri seară, a declarat pentru AFP Dulwich Gallery fără a oferi mai multe informaţii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării