main logo
1327

Tensiuni NATO-Rusia: Suedia caută o dronă văzută la o centrală nucleară

Poliția din Suedia a desfășurat patrule și elicoptere la centrala nucleară Forsmark pentru a vâna o dronă de dimensiuni mari ce a fost văzută zburând vineri deasupra locului, însă nu au reușit să o captureze.

Tensiuni NATO-Rusia: Suedia caută o dronă văzută la o centrală nuclearăFoto: profimedia

Incidentul a venit la o zi după ce armata suedeză a început să patruleze principalul oraș de pe insula Gotland, aflată în Marea Baltică, în contextul tensiunilor dintre NATO și Rusia și a navelor de debarcare ruseşti care s-au aflat recent în zonă, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Forsmark, care este cel mai mare producător de electricitate din Suedia, se află pe coasta Baltică la aproximativ 150 de kilometri nord de capitala Stockholm.

Poliția a văzut drona, inițial descoperită de un agent de securitate, manevrată în jurul centralei înainte de a dispărea către insula Graso.

„Poliția continuă în încercarea de a localiza drona, inclusiv cu propriile drone, însă nu a avut succes”, au transmis forțele de poliție. Acestea au adăugat că nu sunt semne că drona ar fi lăsat ceva în zonă sau că ar fi aterizat.

Raportul poliției mai citează relatări neconfirmate privind alte posibile drone văzute la centrala nucleară Ringhals de pe coasta de vest a Suediei.

Suedia a desfăşurat vineri vehicule blindate şi zeci de militari înarmaţi pe străzile din Visby, un oraş-port de pe insula Gotland din Marea Baltică, o manevră mai puţin obişnuită, iniţiată ca răspuns la creşterea activităţii Rusiei în regiune.

Această desfăşurare de forţe are loc după ce trei nave de debarcare ruseşti au navigat în Marea Baltică prin strâmtoarea Marea Centura a Danemarcei în această săptămână, pe fondul tensiunilor crescute dintre Rusia şi statele membre NATO.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării